15 toukokuuta 2022

Mad as a Hatter

HalooMieli!



 Haloo Helsinki! antoi kasvot huhtikuun alussa ja kesäkuulle jatkuvalle Mielinauha -kampanjalle. Sen yhteydessä kerätään varoja mielenterveystyöhön. Tämä tuli mieleen kun You tubesta etsin uutta musaa ja aloin kuunnella Larkin Poen Mad as a Hatter -biisiä joka on kertomus, ja omistettu, ukin skitsofreniasta ja äidinäidin luikumisesta dementiaan. Toteavat biisin alkujuonnossa että asiasta ei muka saisi puhua ja miksi ei, sen kun puhuu, hyvä asenne ja hieno biisi:



Larkin poe - Mad as a Hatter

– Lähes joka neljäs kyselyyn vastannut suomalainen on kohdannut vuoden aikana tilanteen, jossa joko itse tai läheinen oli tarvinnut apua mielenterveyteen, mutta apua ei ollut saatavilla tai sitä ei ollut riittävästi. Positiivista on kuitenkin se, että jaksamisesta ja mielenterveydestä uskalletaan tänä päivänä puhua entistä avoimemmin eikä mielenterveys enää ole tabu, sanoo MIELI Suomen Mielenterveys ry:n toiminnanjohtaja Sari Aalto-Matturi.


Itse olen ollut maanis-depressiivinen ja täytyy sanoa että onneksi löysin omat konstini päästä sen pahimmista sivuvaikutuksista (itsetuhoisuus), lisäsin maniaa joten olen nykyään maanis-maanisempi, näin jää se depressio pois. Pitänyt vain tottua hieman touhukkaampaan elämisentyyliin, siis ajatustasolla;)

Ei se mielensairaus ihmisestä hullua tee, julkisivujen takana on yleisesti ottaen terveiksi todettuja henkilöitä jotka ovat aivan kuutamolla ja toisaalta, osa hulluiksi lasketuista on vain väärinymmärrettyjä, tai sitten he eivät vain välitä pätkääkään muiden ihmisten mielipiteistä hänen persoonaansa kohtaan. Kuulun jälkimmäisiin sekopäihin;D


Hyvää mielenterveyttä ja sunnuntaille rauhaa ja lepoa,



Sus'



P.s. Luokittelen nämä sunnuntain esiinnostot, mahdolliset pohdinnat jne. Pääkirjoituksiksi, sanomalehtien tapaan. Sunnuntaisin siis päivän...öö...epistola?..heh, jotakin vakavampaa, asiaa tai huttua, mutta pohdittavaa, huomioitavaa, muistettavaa..tai jotain sellaista, alan sotkeentua sanoihin ja asiaan, lopetan selityksen.

3 kommenttia:

sami niilola kirjoitti...

Tuo viimeinen teksti on erittäin hyvin tuumattu. Eli alku menee näin, ei se mielensairaus ihmisestä hullua tee..

Jael kirjoitti...

Hyvä että asiasta puhutaan .Läheiseni tarvitsi viime vuosikymmenellä apua, ja kesti ihan hävyttömän kauan ennen kuin sitä sai,Helsingissäkin... Hyvä tuo bissi! Tsemppiä sinullekin ja onpa hienoa että pääsit yli niiden sivuvaikutusten:)

Sus' kirjoitti...

Kiitos kommenteista, ou jee!!

Värihaaste - keltainen

 Koitti kevään väreistä suosituin, puskea esiin läpi hangen!! Kohtalonsa säälityin, tunsin kuoleman hallan, aamuöisen,  vievän kaiken kasvan...