12 lokakuuta 2022

Pesäilyä

 Vietin tuossa taannoin lepäily- eli kotoilu- eli pesäilypäivän, ja katselin dokumentteja Areenasta. Aiemmin olisi ollut otsikolla kalsarikänni ;D Niin ne tavat muuttuu ;)






Drudien arvoitus oli hyvä kun en noista kelttien papeista juurikaan mitään tiennyt, Asterix -pohjalta tiedot. Jotka muuten ovat aika tosia, Uderzo eli piirtäjä, otti mm. mistelinkeräysrituaalin oikeasta elämästä. Vaikeaa ollut heistä tiedonkeruu kun pitivät suulista perinnettä yllä tiedonvälityksessä eivätkä kirjoittaneet mitään ylös. Vaan pienestä nuo tutkijat kursii tarinoita kasaan, toimii!


Fabergesta en tiennyt kuin munat, sai aikaan pajoinensa 200 000 muutakin taide-esinettä. Hieno dokkari ja upeita esineitä.


Kultainen savukerasia Peter Carl Faberge


Väljästi edellisen lopusta Suomi-dokkariin Alfred Kordellinista, Suomen rikkaimmasta miehestä joka murhattiin veljessodan aikana Mommilassa ja hänen perinnöstään Suomen kulttuurille. Rytinöissä oli vaimoineen mukana tuleva Suomen presidentti Risto Ryti, tuolloin AK:n asianajaja


Panssarilaiva Ilmarisen nousu ja tuho piti katsoa ihan  hakaristi -koukun takia;)


Panssarilaiva Ilmarinen
Kalevala-aiheisia olivat Suomen sota-alukset 
toisen ison aikaan.. .



Sivistin itseäni karvan verran, aouuu, tekee hyvää puolivillille Sujekselle, sano.



Sus'



Sivistys kunniaan, tasapäistäminen edelleen perseestä, ja
tummaa sarkasmia luokkahuoneeseen?😖
ehei!! ;)


2 kommenttia:

Timo Kyttä kirjoitti...

Dokumentit olis kyllä kans hyviä, ei vain meinaa aika riittää. P Floyd olis mulle kyllä iskevämpi kuin se Toto, vaikka niilläkin ne pari hittiä iski toki. Komeeta meininkiä ja parhautta toi zipale!

Sus' kirjoitti...

Kaksi lautapeliä = yksi dokumentti;) toisaalta kukin priorisoi itse.

Biisi on kylä hyvä, kestää aikaa.

Abort! ABORT! Attension citizen do not panic but listen...

 Olin Naamakirjassa, noin reaktioajalla siis eliabout 330 millisekkaa, sharp!,..ish.. , siitä tunteesta että: - ..  olen taas tässä, istun, ...