05 lokakuuta 2022

Seminaarinmäen arkkitehtuuria

 Seuraavat kuvat ovat Jyväskylästä, Seminaarinmäen alaosasta. Uusia taloja on rakennettu, vanhaa säilyttäen, löytyy muun muassa entisen OSU:n, eli juomatehtaan rakennuksia, seassa uusien asuintalojen. Siisti alue, samassa mäessä on Lounaispuisto ja Wivi Lönnin asuinomakotitalo jonka hän on piirtänyt, sekä muita piirtämiä talojaan. Uusimmat rakennukset istuvat mielestäni mäen historiaan hienosti. Jos Jyväskylään tulee, ja yksi alue vain aikaa kiertää, niin tämä Seminaarinmäki on se alue!!  Suosittelen.


Seminaarinmäki kartalla.


Tämä on oikea..

vasemmalle

kulmassa

vasemmalle

pyörätie, tämä on vasen.Kerrassaan hienoja kulmia saa siilattua silmiinsä, rakennusten kulmikkaita muotoja, kameraihmisiä kiinnostavia kulmia löytyy:Eri suunnasta koko Aallonportiksi nimetty asuinalue:


Armas on mulle aallontie, Wellamo -laiva meitä vie..mennään, mennään.. Alas jokivartta!Vapaudenkatu.


Ja biisihän on Peitsamon CCR-suomennos, toimii.


Laitan vielä pari kuvaa jotka eivät liity Seminaarinmäkeen, paitsi seuraava, eli Jyväskylän yksi parhaista illanviettopaikoista - Vakiopaine -ravintola, suosittelen. Ei kaupallista yhteistyötä, kunhan  pidän paikasta yli kaiken!! Se nimittäin sijaitsee Seminaarinmäestä keskustaan päin, Kauppakadun yläpäässä joka loppuu Lounaispuiston kulmaan.


Vakiopaine, yläkaupungin boheemi helmi!!


Toinen on Jyväsjärven rannassa sijaitseva saunarakennus Viilu, kohtuu siisti rakennus. Satuin pyöräilemään sielläpäin niin otin pari kuva tällä huipputeknisellä vga-kameralla joka puhelimessani on, Sekin huipputeknologiaa. Vuodelta 1977.

Rakastan kotikaupunkiani Jyväskylää, ihan parasta. Seuraava hyvä kaupunki etelään suunnattaessa on Tampere. Sitä seuraava on Kööpenhamina.Hyvää Jyväskylän maisemaa,
Sus'Se Kahvila - Minun Kaupunkini


P.s. 18.10. tulee postaus otsikolla Sus' tekee biisin, jossa avaan musiikin tekemisen salaisuuksia.. .

2 kommenttia:

HPöllö kirjoitti...

Jyväskylä on tuttu kaupunki, herra mun jee, jostain sieltä 80-luvulta. Täti Tomera perheineen asui siellä silloin ja serkkuni 3 vee synttäreitä juhlittiin siellä jossain. Mursu oli idolinsa: "Mä haluun isona olla samanlainen kuin Mursu". Vuosia on kulunut ja tadaa: serkkupoika muistuttaa yllättävästi Mursua 😅
Joskus kasi-ysikyt lukujen vaihteessa vietettiin kavereiden kanssa viikonloppu Jkl:ssä. Olin kuskina mennessä ja hotellia etsiessä kirosin! Koko kaupunki oli täynnä oli YKSISUUNTAISIA katuja. Missään ei ole ollut paljon yksisuuntaisia katuja kuin Jyväskylässä. Oli pientä vailla, ettei lähdetty kotiin.
Viime vuosina sorry vaan, oonkin istunut repsikan paikalla ja katsellut kun on ajettu kauheeta kyytiä ohi 😋

Miehen tie kirjoitti...

Jossain vaiheessa Jyväskylää pidettiin nii vaikeana että osa ajoi ajokorttinsa muualla kun eivät uskaltaneet jypissä ajella vaikka olivat paikkakuntalaisia siis.
Ne on aika paljon sujuvoittaneet tuota keskusta liikennettä, aiemminhan jopa valtateiden liikenne kulki keskusta kautta. Sit tuli ohitustiet...
Ei tää enöä nykyään niin vaikea ole ajaa, Vasankatukin nykyään kaksisuuntainen.. .