14 lokakuuta 2024

Sininen persoona

Sininen hetki, suosikkivuorokaudenaikani! <3

 


Olen sitten jonkun testin mukaan sininen persoona. Allekirjoitan kyllä nuo alla olevat väitteet joissa minut siniseksi määritellään, olen pistänyt kursiiviin ne jotka varsinkin korostuvat.


Sininen persoona on...

tunnollinen, diplomaattinen, huolellinen, velvollisuudentuntoinen ja selkeäsanainen. Lisäksi hän on kriittinen, ehkä jopa pikkutarkka. Olet jokseenkin konservatiivinen ja varovainen ja voit vaikuttaa hieman varautuneelta ja introvertiltä. Perustat päätöksesi faktoihin ja haluat, että laadukkuus määrittää kaikkea tekemistäsi.


Sinisen persoonan tunnusmerkkejä – tunnistatko itsesi?

Minut saa syttymään... virheettömyys! Rakenteet ja faktatieto. Selkeät säännöt, joita seurata ja kirkas tavoite, johon pyrkiä. Riskien minimointi ja ongelmien ratkaiseminen. Loogisuus ja asiallisuus.

Minua turhauttaa eniten... epävarmuus ja painostavat tilanteet. Ajanpuute ja stressi ovat vihollisiani. Turhauttavia ovat myös irrationaaliset ihmiset, jotka perustavat päätöksensä tunteille faktan sijaan. Sellainen haahuilu saa minut hämmentyneeksi, jopa ärtyneeksi.

Minut kannattaa kohdata... faktoilla ja loppuun mietityillä argumenteilla. Tarvitsen yleensä aikaa pohdinnalle ja faktojen keräämiselle. Vasta sitten otan kantaa muodostaen näkemykseni asiasta.

Lähesty minua rehellisyydellä ja kunnioituksella, ei imartelulla tai ylitsevuotavilla kehuilla. Toki asiallinen tunnustus tekemästäni työstä on mieleeni. 

Mottoni on: Ei määrä vaan laatu.

Työskentelen usein: tilintarkastajana, analyytikkona, psykologina, tutkijana tai IT-alalla. Taustalla voi olla esimerkiksi ekonomin tai rahoitusalan tradenomin tutkinto. 


Lainattu teksti täältä



Enkä muuten sitten ole sininen syvältä, eli en kuuntele juurikaan bluesia vaikka en sitä sammutkaan soidessaan.


Otetaas rauhallisesti ja katsellaan merta/taivasta ;P


Sus'


Söpöin ikinä!! <3


“Mitä onnellisuus vaatii? Hieman sinistä taivasta päämme päälle.”

-André Maurois-


Jännitystä lieventävä sininen

Olemme opiskelleet vuosia väripsykologiaa— ja olemme nähneet yllättäviä tuloksia. Se, minkä itse Newton aloitti, Goethe jatkoi sitä ja myöhemmin Eva Heller kehitti sen. Nykyään yliopistoissa ympäri maailmaa analysoidaan suhdetta värin ja markkinoinnin välillä. Yksi tavoite on rentouttava, mutta tuottava työympäristö.

Asiantuntijat ovat jo vuosia sanoneet, että eniten stressiä lievittävä väri on sininen. Pidetäänpä hauskaa hetki. Kuvitellaan, että seisomme tyynen meren äärellä, meren sini sulautuu horisonttiin samanväriseen taivaaseen. Jos myös jäljennämme tämän kuvan, meihin tunkeutuva tyyneys on mahtava, lohdullinen, ihana. Ja näin tapahtuu suurimmalle osalle ihmisistä.

Granadan yliopiston tutkijat yhteistyössä San Rafaelin Granada Special Education Collegen kanssa ovat osoittaneet, että sinisellä on erittäin myönteinen vaikutus henkilöön, joka on kokenut akuuttia psykososiaalista stressiä (kuten riidasta, työpaineista jne.). Itse asiassa sininen on rauhoittavampi kuin valkoinen.

Myös Eva Hellerin tutkimus osoitti, että luokkahuoneissa tai muissa ympäristöissä, joissa vallitseva väri on sininen, kiukuttelun ja käyttäytymisongelmien esiintyvyys vähenee. Sen rauhoittava vaikutus on kiistaton.

Teksti täältä

1 kommentti:

Pöllö kirjoitti...

Pyytää taas anteeksi hän, Pöllö, huonoa käytöstään, ja kiittää: KIITOS!
Kerron, että JUURI TUO PÖLLÖ pääsi kännykkään taustakuvaksi - se vaan on niin ihana.
Löi ainakin toistaiseksi laudalta niin Käsmyn, kuin serkuksetkin eli Futari-Prinsessan, Ötökkätutkijan ja Pojan.

Sininen persoona

Sininen hetki, suosikkivuorokaudenaikani! <3   Olen sitten jonkun testin mukaan sininen persoona. Allekirjoitan kyllä nuo alla olevat väi...