24 joulukuuta 2023

Katsaus lähitulevaisuuteen - herää Eurooppa

 Mikäli Eurooppa ei pysäytä Venäjää Ukrainassa, joko Amerikan Yhdysvaltojen avulla tai ilman, sota Euroopassa on todennäköinen seuraavan 20 vuoden sisällä. Euroopan valtioiden on saatava yksimielisyys tästä asiasta, ja vastaan pulikoivat, Venäjä-myönteiset johtajat, on saatava joko kyseisen kansan itsensä, tai jonkun klikin toimesta, terminoitua vallasta tahi olemisen riemusta.

Euroopan on selviytyäkseen myös saatava siirtolaisuus, maahanmuuttopolitiikka, sellaisiin määriin että integroituminen ja asiain hallinta pysyy käsissä. Suosittelisin toimenpiteiden suuntaamisen lähtömaihin, ja tiedon siitä matka pysähtyy rajoille, levittämistä Afrikkaan ja Lähi-itään. Valkoisen miehen, eurooppalaisten moraalikäsitystä on muutettava - emme voi kantaa vastuuta kaikista maailman ihmisistä, kantakaamme vastuu jo täällä olijoista, sekä panostakaamme muutoin, kuten sanottu. ongelman perussyyhyn.

Mikäli Euroopasta ei tule yhtenäistä, varteenotettavaa tekijää globaalissa politiikassa, Kiina, U.S.A ja ehkä Venäjä, saavat liian suuren painoarvon ja alkavat määräämään kaikesta, kaikkien puolesta. Jos arabit olisivat yhtenäinen ryhmä, koko maailma olisi kusessa mutta eiväthän he ole des saaneet satakertaa pienempää juutalaisryhmää poistettua Lähi-Idästä 76 vuoden aikana, eli se siitä arabi-yhteneväisyydestä.

Afrikkalaisilla sama, vielä pienempiin pirstoutuneena, heimoihin.


Pitkästä aikaa maalausta, tässä on jotain josta pidän kovin..Joten ilman Eurooppaa, demokratia tulee kuolemaan, diktatuurit heiluttelee ihmiskuntaa, luultavasti kehityksessä taaksepäin, ja kaikenlainen yhteisöllisyys ottaa takapakkia. Euroopan itsensä uhka on nationalismi, joukko maita jotka hehkuavat itseään, ovat yhteisön kannalta hajottavia tekijöitä. Vaan populismi syntyy ja saa kannatusta pelosta, joten pelko tulevaisuudesta on poistettava rakentamalla Euroopasta demokratian linnake, joskin rajoitetun sisäänpääsyn sellainen. Ei vaan käy että tänne tulee muualta niin paljon populaa, eivät integroidu, ei kestä taloudet. Toisaalta koska väestöpyramidit kapenevat alapäässä huimasti, tarvitaan hallittua muuttoa, työperäistä. Oikeistopopulistit potkivat itseään nilkkaan kun käyttävät maahantulijoita vaaliaseina, pelotteina jne.

Suomen persut, jouduttuaan hallitusvastuuseen, söivät kaikki ennen vaaleja lupaamansa, miksi? Siksi että ne luvatut asiat eivät ole reaalipolitiikkaa vaan harhaista paskaa, pelkoa ja vihaa ja joiden perusteet eivät pidä paikkaansa. Huoh.. .


Asetehtaat ylös, tuotanto huippuun, Ukrainaan niin paljon materiaalia kuin tarvitsevat perusteelliseen voittoon. Suomi käyttää jo kaksi prossaa bkt:sta puolustusmenoihin Naton vaatimusten mukaisesti, miksi? Se on aina ollut reaalipolitiikkaa että oletettu vihollinen tulee idästä. Ja niin kauan kun Venäjä ei käytä ydinasetta, ei sitä tee länsimaatkaan eli tulevakin sota/sodat käydään ns. konventionaalisilla aseilla, ja tässä ratkaisee teknologia eli se kummalla on paremmat aseet. Lännellä on.


Tulevaa tähyili,


Sus'


Kun käytössä on vain punaista ja valkoista
 latex-maalia..


2 kommenttia:

sami niilola kirjoitti...

Loistava kirjoitus. Hyvää joulua.

Sus' kirjoitti...

Kiitos samoin ja kiitos.

Kamala palapeli!!

 Siis Kamalan Luonnon palapeli, paljon elukoita, riittää tekemistä!! Tilaus täältä! Jee!!   Sus'