28 toukokuuta 2022

Saturday Classics 280522 Outoooo...

 ..siis ihmiset. Ovat. Noin yleisesti. Tai kai ne nimenomaan yleisesti ottaen ovat paljon tavallisempia kuin luulevat, mutta silti, on ihmiset outoja. Kaikki te jotka luette tätä blogia olette outoja. Mitä ihmettä nyt jonkin puolivillaisen kylähullun joka luulee itseään sudeksi, teksteissä ja höpinöissä voi nyt niin erinomaista ollaa että niitä oikein vahdata pitää?? Outoo...

Ootte tooooooosi outoja!! ;D Ja siksi rakastan teitä!The Doors - People Are Strange
When you're strange, faces come out of the rainPeople are strange -sinkku löytyy The Doorsin toiselta albumilta, vuodelta 1967. Levy oli vuoden sisään toinen, ennen oli hieman kovempi tahti noiden levyjen tekemisen kanssa, taottiin kun rauta oli kuumaa ja jos ei joka vuosi tullut levyä niin pelättiin orkesterin vallan unohtuvan. Paljon tehtiin musaa, hirveästi huttua seassa mutta älyttömästi hyviäkin biisejä tuotti tämä systeemi. 

Yleensä jos levyn teko kesti, niin bändi väsäsi jotain rock-oopperaa, tai muuten vain konseptilevyä, esim. Pink Floydin The Wall, Whon Tommy, jne. Pink Floydilla tosin saattoi kestää ihan vain siksi että teki mieli pelata tennistä. Money -hitti ja levy Dark Side of the Moon takoi niin kauheasti fyrkkaa että bändi sai vapaat kädet. Ei soitto iskenyt niin rakennuttivat studiolle kaksi tenniskenttää ja pelasivat 4 kk tennistä. Laittoivat pillit pussiin ja lähtivät himaan: - Ei nyt saatu levyä aikaiseksi mutta kattellaan, sanoi PF:n tyypit ja jätti studionvuokrat jne. levyfirman hoidettavaksi. Toki firma rahansa sai takaisin vaan eipä ollut ihan heti levyä tuuppaamassa. Teki mieli pelata tennistä. Nih! ;DDDD

Dark side..(-73) pysyi muuten Billboard-soittolistalla 741 viikkoa julkaisun jälkeen. Siis 14 vuotta ja 3 kuukautta!! Revi siitä!!


Ja sitten hieman erilainen versio uusimmalta ihanuudeltani jonka löysin eli siis Dead South ja sama biisi:


Tuo banjon muotoinen avaruusalus, ja muutenkin noiden visualisoitujen pätkin fiilis, on kovin suomalainen, kaurismäkinen ja vielä enemmän star wreck, se niiden Tampesteriläisten outo Tähtisota-leffa in the Pirkining tai jotain... Joka tapauksessa, hieno versio, hyvä että Doorsia versioidaan ja Morrisonin nerokkuus leviää.Lisää klassikoita täältä.

Räväkkää löördaagia,


Sus'

YleX-pop viikon päästä Jyväskylässä, Lutakon aukiolla. Siistiä!! Vesala!!! Vien sinne pulkan mihin on kirjoitettu Pulkka!!!

Vesala - Lavataikaa!!
Taas tuo on varattu, miksei minulle!! Vääryys!!
Onnellisuus toivottavasti kertautuu paljoina biiseinä, jihuu!!
Paula edelleen kaikkein paras!!
P.s. Turkin touhuista ollut porua viime viikkoina, ja itsekin lähes provosoiduin. Täytyy muistaa että tavan kansa ja liki-diktaattorin ajatukset ei kulje samoja latuja kuten  tässä I-S:n jutussa  todetaan /Turkinsuomalaisen haastis, valottaa asioita, kandee lukea!). Lainaan yhden hienon anekdootin, tätä en tiennyt eikä varmaan moni  muukaan - torille!!


– Suomi nähdään Turkissa vähän kuin ihmemaana. Siellä arvostetaan paljon Suomea ja suomalaisuutta. Monen turkkilaisen kodin kirjahyllystä löytyy Suomesta kertova kirja Valkoliljojen maa (Ak zambaklar ülkesinde – Finlandya). Teos ilmestyi Istanbulissa 1928, ja Turkin tasavallan perustaja ja ensimmäinen presidentti Mustafa Kemal Atatürk ihastui kirjaan ja määräsi sen pakolliseksi sotaoppilaitoksissa. Teoksesta tuli uuden Turkin modernisoimisen väline, Özay sanoo.

6 kommenttia:

Pöllö kirjoitti...

Jaa mää vai? Outo? Miten niin? Lisää perusteluja ;)

SusuPetal kirjoitti...

Doors on kyllä klassikko ja Morrison jumalainen.

Dead Southin coveri banjoineen oli hyvä, yleensä en niin pidä Doors-covereista, mutta tämä läpäisi seulani.

Timo Kyttä kirjoitti...

Olikin ihan erilaista ku kaikki aiemmin mun kuulema Doorssi, uudesta versiosta en kyllä osaa sanoa että kumpi parempi. Ei oltu kovin paljoa muutettu tyyliä.

Sus' kirjoitti...

Pö-Lö, oikeesti, et tarvi mitään perusteluja ;DD Tai ok, sun elämä on perustelut ;D
Susu: no hyvä että löysin sen ainoan;D

Timo: Doorsia on joka lähtöön, yllättävänkin erilaisia biisejä löytyy kun kuuntelee kolme LP:ta putkeen.

Jael kirjoitti...

Tämä on kyllä hyvä klassikko, jota kestää aina kuunnella.

Sus' kirjoitti...

Kuuntelin koko Doorsin tuotannon tuossa eilen, paljon hyviä biisejä Jael!

Kevään merkki - Sus' vetää kuontalon sileex! Aouuuu...

 Tähän piti tulla ennen -kuva, muistin että se pitää ottaa kun hiustenleikkuuta oli jäljellä noin 3 minuuttia. Kolmesti muistutin itseäni as...