03 joulukuuta 2022

Lauantain laulut

 Disturbedia on tullut kuunneltua kaksikymmentä vuotta! Siis oikeasti, mihin hittoon tää aika valuu, kuluu? Noh, intouduin alun perin hiton hyvästä versiosta Ten Thousand Fists -levyltä löytyvästä Land of Confusionista joka on Yes! -yhtyeen hitti. Kerrassaan loistava biisi jossa on varsinkin yksi kohta josta tykkää, pääriffi josta toistetaan useasti sisältää sellaiset että ääni muuttuu vähän, melodia taipuu molliin, vain yksi ääni muuttuu mutta se tuntuu todella isolta ja kuulostaa hienolta (ihan alussa 4 - 6 sekunnin kohdalla, toistuu usein).


Land of Confusion, ajattoman tekstin ovat Yes -miehet
kirjoittaneet, kahdeksankymmentä -luvun alku, 2000- luvun
alku (kun D teki omansa) ja nyt, ihan  kuin olisi eilen kirjoitettu, 
tästä maailmasta, tästä hetkestä, eikä 40 v sitten, surullista.

Laitoin tekstiversion jotta saatte käsityksen missä mennään. Biisillä on kunnioitettavat 99 miljoonaa kuuntelukertaa Spotifyssä. Isoin hittinsä (6662M) on laina sekin, Sound of Silence (Simon&Garfunkel) mutta kyllä se oma tuotanto on mikä potkii lopulta, omintakeinen tyyli ja laulajan ehdottomuus, asenne kuuluu äänestä, juuri sopiva tällaiseen musaan. Kutsun tiettyjä biisejä asenne-metalliksi, Megadethin Youthanasia ja Countdown to Extinction -levyillä on paljon asenne-metalli biisejä. Ommista biiseistä suosituin on Down with Sicness on kerännyt 576 miljoonaa kuuntelukertaa, kunnioitettavaa!! 6 biisiä joilla on yli sata miljoonaa kuuntelukertaa!! Kelpaa lähteä keikoille ;D

Uusin levy, 18.marraskuuta julkaistu Divisive, on juuri kuuntelussa, tuttua ja turvallista kuulostaa olevan. Vähän hankalaa muuttaa tyyliä kun on kaksikymmentä vuotta tehnyt saman kuuloista musaa mutta mitäs sitä vaihtelemaan.. .


Letkeää lauantaita,Sus'


P.s. Piti oikein sanakirjasta katsoa kun en ollut ihan varma sana merkityksestä, siis tuo divisive ja ajankohtaisista aiheista tuntuu laulava, US of A on harvoin ollut noin kahtia jakautunut.

1.jakava
2.hajottava
3.erottava
4.erimielisyyttä aiheuttava
P.S2 

Myydään autokirja: Automobiles - Elegance on Wheels - Kimball/LoRenzo.
Ulkomaiden kauppapaikoilla pyytävät noin 26 - 40 taalaa, facvebook-hinta 25 eur plus pk:t/haku/voin tuoda kolmella ekulla linkillä ent mlk:n alueelle, eli JKL + 12 km.
Kirja on tolkun iso, 42 cm korkeutta ja 31,5 leveys, aukeaman kokoiset kuvat siis 63 cm leveitä. Toimii!!
63 erilaista autoa vuosilta 1927 - 2008. M-B, Aston Martin, Lamborghini, Ferrari, Jaguar, Alfa Romeo, ym, superautoja sekä klassikoita tyyliin Shelby Cobra AC 427 convertible-67.
Jaettu viiteen osaan sen mukaan miksi rakennettu - Huvin, Arvostuksen, Voiman, Nopeuden ja Kauneuden tähden.
Tässä malliksi kirjan autoja:
Chevrolet Bel Air Conv. -57,de Tomaso Pantera -73, Lotus ExigeS 240 2008
Duesenberg model A -23,M-B 380K Conv -34, Ferari F-50 -96
Chevrolet Corvette -58. McLaren F-1 XP4,Porche 911 turbo 2007
Hieno joululahja klassikkoautojen harrastajalle/ihailijalle/harrasteautoja rakentavalle.
Toimii sisustuselementtinä, itsellä oli lipaston päällä, seinää vasten, ja käänsin aina 3-4 pv välein uuden auton ihailtavaksi. Jee!! Vuoden kesti käydä kirja läpi, nyt joutaa eteenpäin. Maksoin itse 35,- eli halvalla irtoaa!! Kirjan kansien suojapaperi kulahtanut, itse kirja mint 3-3,5

Ei kommentteja:

Kamala palapeli!!

 Siis Kamalan Luonnon palapeli, paljon elukoita, riittää tekemistä!! Tilaus täältä! Jee!!   Sus'