02 joulukuuta 2022

Natsikamaa

 Tai oikeammin, natsikama, tai natsitavara. Tavara jossa on hakaristi tai joka on ollut olemassa 1933 - 1945. Das Reisch, se kolmas oli silloin vallankahvassa.


Ihan pieni hakaristi vain, tuossa kotkan kynsissä.
" Yksi pieni hakaristi marssi näin, aurinkoista tietä Nürnbergiin päin, 
ja koska matka oli pelottava niin, pyysi hän mukaan toisen hakaristin!!

Kaksi pientä hakaristiä marssi näin, kuraista tietä Nürnbergiin päin, 
ja koska matka piiiiiiitkä niin, pyysivät he mukaan SS-symbolin!"


KzL Dachau
(KzL=keskitysleiri, saksankielinen lyhenne)


Ostin kaverilta, otti esiin kun sanoin että haluan jonkun esineen missä on hakaristi. Nyt on, kohtuu viaton esine, 10-penninen. Kaikkea sitä ihminen haluaa. Ja saa;)

Vaan vuosi 1942 oli merkityksellinen siksi että Adolf Hitler antoi käskyn jota ei saanut kirjata ylös - Toteuttakaa juutalaiskysymyksen lopullinen ratkaisu viimeinkin. 


Muistomerkki KzL Bergen-Belsenin leirillä

Wannseen konferenssi oli natsi-Saksan korkeiden virkamiesten kokous, jossa Saksan virastoille tiedotettiin ”juutalaiskysymyksen lopullisesta ratkaisusta”. Päätös siitä oli syntynyt jo aikaisemmin, ja Wannseen kokous oli tiedotustilaisuus, joka osoitti sen, että kansanmurhasta oli tullut osa valtakunnan virallisesti harjoittamaa politiikkaa.[1][2] Kokous järjestettiin 20. tammikuuta 1942 Wannseen rannalla sijaitsevassa huvilassa Berliinin lounaisella esikaupunkialueella.[2] Lopullinen ratkaisu johti holokaustiinjuutalaisten kansanmurhaan.Wikipedian artikkeli aiheesta.
Ja niin kokoontui kevään päivinä,Wannseen kaupunginosassa, Berliinissä, kaikemuailma natsiloita, ihan ylimmäistä vaille natsihierarkian korkeinta säätäjää ynnä siipeilijää. jotka toteuttivat yliherransa käskyn. Järjestettiin työvoimaa rakentamaan keskitysleirejä, tuhoamisleirit, joita tässä yhteydessä käytettiin, Auschwits tunnetuimpana (ja tehokkaimpana), saivat tarkoitusta varten suunnitellut uunit ja niin edelleen, aina rautatiekuljetuksia ja SS-hlökuntaa myöten. SS-sotilailla oli oikeus kieltäytyä leiripalvelusta vaan moni sinne hinkusi, itä-rintaman kokemuksien jälkeen mikä tahansa oli inhimillisempää kuin taisteleminen, esim. juutalaiskysymyksen lopullisen vastauksen toteuttaminen, omalta pieneltä osaltaan. 

Leirejä on kaiken kaikkiaan yli sata,  ja niillä oli erilaisia tarkoituksia. Therensienstadtin leiri esimerkiksi perustettiin mallileiriksi jota esiteltiin mm. kv. Punaisen Ristin edustajille. Tuolta ajalta on erään natsipossun lausunto: Me keskitämme, juutalaiset leireilee. Holokausin aikaista uhrimäärää, 6 miljoonaa, arvioidaan milloin alakanttiin, milloin ylä-, ja onpa niitäkin jotka kiistävät koko asian tapahtuneen. Jotkut väittävät pokkana että ne uutisfilmit missä raivaustraktorit työntää ruumiita kaivantoihin, on vain etukäteen valmisteltua länsipropaganda.. , samoin kaikki ne arkistopaperit jota kertyi kolmannen valtakunnan byrokratiakoneistossa (kaikki 3 kappaleena vähintään), olisi ollut hirveä vaiva, isompi kuin D-day, tehdä tuollainen vääntö.

Kaiken maailman uskomuksia!! Otan ennemmin vaikka ne tontut!


KzL Treblinkan muistomerkki


Kaikenlaista olisi kertoa, ja jutunaiheitakin piisaisi, vaan taidan pitää vapaapäivän, ja aloittaa sen menemällä takaisin sänkyyn, Unet n.o kaksi, tai Unien Mieletön Paluu!!


 -Oh mama, laulaa Elvis-katti ja kaikki mirrit kostuu!!


Eläkkeelläkin tarvitsee vapaapäiviä, pekkasia ja lomia,
Sus'


Sex Pistols - Holiday in Sun


3 kommenttia:

sami niilola kirjoitti...

Onko mitään tietoa kuinka paljon stalin hävitti ihmisiä.

Sus' kirjoitti...

Hmm, WW II kuoli 20 milj venäläistä.. . Olen nähnyt sellaisen listan missä oli kunkin hallitsijan aikaansaama kuolleisuus ja joku Iivana Julma taisi johtaa, se onnistui valtakaudellaan tappamaan (nälkään kai lähinnä) puolet kansasta, mielikuva on että Stalinin osuus olisi ollut viidesosa joten paljonko niitä nyt oli silloin, sitä viidesosa menee Stalinin omaan piikkiin, loput WW IIsen.. .

sami niilola kirjoitti...

Ok. Jossain olin joskus näkevinäni et stalin surmasi kaikki joita epäili edes vähän. Siinä toki saattoi mennä koko suku.

Kamala palapeli!!

 Siis Kamalan Luonnon palapeli, paljon elukoita, riittää tekemistä!! Tilaus täältä! Jee!!   Sus'