13 maaliskuuta 2023

Henkinen kehitys - Rehellisyys

 Luin tästä I-S:n jutusta Martti Nybergin, ekonomi, tarinan ja hänen filosofiaansa.

Seuraava sai minut kirjoittamaan kohta esiteltävän tekstin ja tekemään päätöksen että teen ikään kuin sarjan, fiktiiviseen muotoon kirjoitettuja huomioita ja asioita henkisestä elämästä, kuinka minä olen ratkaissut eteen tulevia kysymyksiä, haasteita ja ideoita, filosofiaa ja etiikkaa, moraalia koskevia pohdintoja.

– Henkinen kehitys on ikuinen polku. On pakko pysähtyä, olla yksin ja hiljaisuudessa, jos haluaa nähdä maailman.


Ensimmäisenä tuli mieleen rehellisyys. itselle pitää olla rehellinen jotta jonkinlaista positiivista kehitystä on odotettavissa. Valhe jää jumittamaan ja jos se on aikaisessa vaiheessa väännetty ja sen päälle on sitten kasattu elämä niin horjuvalla tornilla asuu.

Seuraava "kohtaus" on hetkestä jossa päähenkilö, minä, on tekemässä päätöstä huumausaineen käytöstä, ja koittaa sitä itselleen perustella niin että se ei olisi narkkaamista vaan huumausaineen oikeinkäyttöä (eli sitä käytetään siksi että saavutetaan joku tila jossa pystyy tekemään jotain luovaa, esim. kirjoittamaan, ei siksi että paetaan todellisuutta). Oma käyttöni pysyy hallinnassa nimenomaan siksi että olen etukäteen päättänyt kuinka monta kertaa saa käyttää mitäkin vuoden aikana. Joka joulu teen tuon pohdinnan ja ohjaan asian niin ettei siitä tule taloudellisia vaikeuksia eikä mitään ongelmia virkamieskunnan kanssa. Nämä asiat nyt vain sattuvat kuulumaan minun polkuuni, jokaisella omansa. 

En missään nimessä kehota ketään käyttämään huumeita, en todellakaan. Se on jokaisen oma päätös ja suoraan sanottuna 9/10 tekee väärän päätöksen. Kaiken maailman lapaset vetää kamaa ja sitten niiden psyyke on pitkin maantietä kun eivät ottaneet selvää mitä ovat tekemässä, halusivat vain vallitsevaa todellisuutta pakoon. pääsee, pääsee pitkälle mutta kuin olisi kuminauhalla kiinni niin joku päivä mätkähtää takaisin ja se se vasta on kolahdus. Herätä todellisuuteen. mitä ei lopultakaan pääse pakoon, se on elettävä.


Vaan asiaan, fiktiivinen lyhyt kirjoitelma, novellin pätkä, mikä lie kraapaisu ;)

Rehellisyys


- Valehtelet!

Joku sivupersoonistani haastoi minut.

- Voit kyllä huijata muita ja olet jopa hyvä siinä, manipuloinnissa, sanasi osuvat kuin satapäiset nuolet vaan älä nyt aikuinen mies itseäsi koita kusettaa, siitä ei hyvä seuraa...


Ääni vaikeni, ja totesin sen olevan oikeassa, miksi moista edes koitin... .

- Halut ja himot, niistä johtuu suurin osa syistä joilla koittaa oikeuttaa väärintekemisensä, tuli vastuksena alitajunnasta, kuula toimi kirkkaasti, ajatus luisti. Hairahduin hetkeksi ihailemaan ajatusteni jälkiä sillä olin huolella hankkinut psyykkeeseeni kestoa, ajatuksen juoksuun nopeutta, ja päässyt pisteeseen jossa ajatukseni oli liikkuvaa kuvaa haju-, maku- ja tunneaistien tuottaman datan täydentäessä kokonaisuuden.


- Palaa asiaan, äläkä ihastele itseäsi sen peilin edessä..., tuli kipakka, naisellinen, palautus todellisuuteen. Lienee syytä tässä välissä selittää että olen monipersoonainen ihminen mutta en silti ole skitsofreenikko, kunhan vain pystyn ajattelemaan itseni useammalta eri kantilta, kääntämään itseni vastakohdakseni tai muutoin vain tyystin erilaiseksi.


Tällaisen mielen hallintaan olen keksinyt termin demokraattinen skitsofrenia, eli kun ajattelen asioita eri persoonieni kautta niin silti minä, itse, se kokonaisuus mikä niistä koostuu, olen puheenjohtaja ja pj:n sana ratkaisee.


- Hyvä on, tuumin jatkaen: - Ei siis ole mitään perusteltua syytä miksi ottaisin tämän huumeannoksen mutta koska tekee mieli, ja on käyttämättömiä resursseja..ööö..

- Tälle vuodelle on sovittu 12 kertaa, nyt on maaliskuu ja kuusi kertaa käytetty, jäljellä siis saman verran.. , tuli kirjanpitäjältä, tuolta numeroita yli kaiken rakastavalta versiolta minusta, salamana.

- Niin joten siis olkaa hiljaa valmistautukaa kiitämään seuraavat 12 tuntia noin 200% ylinopeutta... .


Pääni vaikeni ja aloin väsätä vetoja.

Sus'

Ei kommentteja:

Kamala palapeli!!

 Siis Kamalan Luonnon palapeli, paljon elukoita, riittää tekemistä!! Tilaus täältä! Jee!!   Sus'