04 syyskuuta 2022

Forever yours - S. Haberin elämää kertaava teos

 Eihän sitä voi sanoa elämänkerraksi, mielestäni, jos henkilö on vielä hengissä. Ei ole koko elämä siis vielä eletty joten so far, so good.. . 


Mutta onpahan hyvä kirja, muusikkoelämäkertauksena jopa loistava. Ihan vain siksi että on aivan erilainen kuin perinteiset aerosmithmötikätpinkfloydit, (kirjoittanut Tuomas Eskelinen). Vaikka onkin käytetty kirjailijaa kasaamaan teos järkeväksi kokonaisuudeksi, silti voi poimia suoraan Samun suusta -lauseet, niin erilaista on kielenkäyttönsä ja loputtomat, hyvät sellaiset, metaforat. Rehellisuus, vilpittömyys ja suoruus on väkevästi läsnä, kiviä ei jätetä kääntämättä. Tästä esimerkkinä erittäin harvinaiset ilmoitukset ansaituista tuloista!!


Tämä oli ensimmäinen hitinpoikanen, ja yksi niistä muutamasta biisistä joista
 tykkään. Luen nimittäin kirjoja muusikoista vaikka en musiikistaan juuri perustaisikaan,
 kiinnostusta riittää kun on paljon tuttua kosketuspintaa, helppo samaistua moniin juttuihin.


Kirjan luku on kesken mutta löysin, edelliseen viitaten, sen mikä lopullisesti teki minusta pro-Haberin. Hän nimittäin maksaa, ja on siis maksanut kokoajan,  veronsa Suomeen!! Tuppaavat nuo nousukiidossa olevat, rahaa säkeittäin ansaitsevat, muuttamaan Monacoon, Sveitsiin ym. maahan missä enemmän ansaitsevien rahoja ei vie progressio. Samu sanoo että Espanjan lomakiinteistösekoilujen jälkeen, ja ehdollisen tuomion niistä saatuaan, ei tullut mielenkään muuttaa pois Suomesta ja maksaa verot muualle vaikka lähes sata prossaa tuloista on ansaittu Suomen ulkopuolella. Nosta hattua!!

Hänelle jopa yhdessä vaiheessa tarjottiin Sveitsin kansalaisuutta, ja olisi saanut seitsennumeroiset edut jos muuttaisi sinne asumaan. Pakko vähän spoilata - oli oikein ministeritason touhua se houkuttelu, ja olivat tehneet kotiläksynsä enemmän kuin perusteellisesti: Samun ja tyttöystävänsä kissoille oli tehty oma suunnitelma siitä kuinka ne saadaan viihtymään muuton jälkeen uudessa paikassa!! Samun sanoin : Oikeasti!! Tuo on ehkä kirjan absurdein anekdootti ja niitä löytyy kohtuu paljon, kuin biisissä on koukkuja niin on myöskin kirjassa. Niitä syitä joita ei välttämättä osaa eritellä mutta jotka saavat jatkamaan lukemista, ja varsinkin musiikissa, kuuntelemaan biisiä yhä uudestaan.

Pitkään tökki Samun persoonassa se kaupallinen ajattelu, tuotteen tekijä, kauppamies parhaasta päästä. hallitsee nimittäin sen puolen aika suvereenisti, osaa ns. myydä mitä vaan, tässä tapauksessa itsensä, musiikkinsa. Vaan moinen suoraselkäisyys poisti sen kaupallisen puolen tuoman angstin , siis minun silmistä. On se lopultakin taitelija eikä pelkkä rahantekokone.Forever Yours - orkesterin toiseksi suosituin, ja Sujeksen top 50ssä. 
Melodia on yksinkertaisesti nerokas, tarttuva, mieleen jäävä, emootioilla ladattu, ns, iso kertsi!

En oikein voi spoilaamatta paljon enempää kertoa mutta kannattaa lukea jos elämänkerroista ja/tai muusikoista tykkää. Kieli on rikasta, sujuvaa, jotenkin raikkaan oloista touhua muutoinkin tässä opuksessa.


Tämä seuraavaksi soittamani biisi oli se joka koukutti minut, stadionrockin ystävä, paras kaveri ja ehdoton fani kun olen, eli Hollywood Hills joka on myös yhtyeen suurin hitti. Samalla se on myös biisi joka pelasti yhtyeen vajoamasta yhden hittilevyn ihmeeksi. huvittavan ironista on että kun Samu lensi L.A.iin nimenomaan tekemään biisejä kuukaudeksi huipputuottajien kanssa, ja saikin aikaan kelvollista materiaalia mutta se hitti puuttui, niin about viisi tuntia ennen kuin lähtee pois maasta, kirjoittaa itsekseen hotellissa noin vartissa koko biisin. Silleen ne suurimmat hitit syntyvät, pakottamatta, hetken inspiraatiossa:Tyylipuhdas stadionrock - Hollywood Hills
Sus' suosittelee!, ja antaa 5/5, heittämällä yksi parhaimmista muusikkoelämänkerroista. Juicesta kirjoitettu Risainen elämä oli yhtä vaikuttava, ihan ei Tervon Veskua ohita.Suloisen leppeää sunnuntaita,Sus'
Irinan Hiljaisuus 
vedettynä ulkomailla, on se suosittu, pirskatti vieköön!
 kun suomenkielisetkin biisit menee jengille läpi ja 
ne jopa osaa sanat!! O
Kunhan vain Samu laulaa ja hymyilee ;D


P.s2  Kaikki biisit on ulkomaisilta areenoilta, antaa pieneen viitteen siitä kuinka hiton suosittu mies on saksankielisillä alueilla. Siis ihan oikea rokkikukko!!!


2 kommenttia:

Timo Kyttä kirjoitti...

Tähän täytyy kyllä jättää kuittaus, että on hyvä kirja! 👍🏻 Ostin ton äänikirjana jostain Elisan alesta ja tempaisi kyllä mukaansa kävelyjen ajan kuluna. Nää muutamat hitit on jo ennemmin iskeneet, mutta ne Espanjan sekoilut ja Saksan musavisa-aika oli kiinnostavia pätkiä, samoin kuin kaikki muukin. Loiri tuli kans nyt hiljan sattuneesta syystä lukusuunnitelmalistalle, hyvä kuulla että on hyvä.

Jos tuosta kirjasta tykkäsit, niin suosituksena:

Yuval Noah Harari: Sapiens Ihmisen lyhyt historia & 21 oppituntia maailman tilasta & Homo Deus
Obermayer & Obermaier: Panaman paperit
Marcus Chown: Äärettömyys kämmenellä
Mari Manninen: Kiinalainen juttu
Risto Isomäki: Miten Suomi pysäyttää ilmastonmuutoksen
Ismo ja Angelika Leikola: Suo, kuokka ja Hollywood
Sam Harris: Uskon loppu - uskonto, terrori ja järjen tulevaisuus
Risto Isomäki: Mitä koronapandemian jälkeen
Eliot Higging: Me olemme Bellingcat

Ja muista esim Michelle Obaman kirja oli mainio ja myös se Trevor Noahin Laiton lapsi. 👍🏻

Sus' kirjoitti...

No jopas tuli kirjalista ;D Täytyy kuikuilla jos tulee vastaan.. .

Kamala palapeli!!

 Siis Kamalan Luonnon palapeli, paljon elukoita, riittää tekemistä!! Tilaus täältä! Jee!!   Sus'