07 helmikuuta 2023

Tarina tiistaille

 Väijytys

Niin yllättävä oli miehen veto että sheriffin ensimmäinen luoti napsahti vastapäiseen seinään, toisen jo heti perään laukaistuna kaatavan rikollisen. Viilattu, painavammaksi tehty, luoti läsähti ylimääräisen ruudin ansiosta niin lujaa, kahden metrin päästä olkapäähän osuttuna, että kohdekonna pyörähti lähes täyden ympyrän ennen putoamistaan maahan.


- No jo Perkkele that snakebastard! Three-Jay kirota päräytti suomalaisen kullankaivajan, Kuuno Kaukomäenalisen-Syrjän opettamalla, kummallisen kielellä. Sheriffin järkytys selvisi, kun väpätävä puukko valaistui ulos tuotujen lyhtyjen myötä – vain viisi senttiä oli Banner, entinen sirkuksen veitsenheittäjä, missannut sheriffin sukupuolielimen. - Good God and all the sins of mine, mies jatkoi, järkytyksen vaihtuessa vihaan, vanha testamentilliseen.. . Hän tempaisi taipuisan, partaveitsen terävän heittopuukon, asteli Bannerin luo tempaisten tämän kaulan esiin, ja uhkasi teurastaa tämän kuin sian, suoraan siihen kadulle. Väkijoukko mylväisi toimintaan ja sheriffiä vietiin saluunaan useamman voimin, apulaisten siivotessa kadun ja korjatessa Bannerin telkien taa.

- Kyllä Perkkele!!, nyt viski maistuu, jos toinenkin, huusi Kolmi-Jii, pyyhkien otsaltaan kylmää hikeä. Mietteliäänä ajatteli – oli saatana taisteluväline, henk-koht!, mennä mokoman homman tähden, hopeisen tähden, jonka paino päällä sydämen, toi mielen tuhannen kerran josko nyt eroaisi, ostaisi sen maatilan.. .


Viski vei miehen muiden mukana aamuöiseen bakkanaaliin, joka jatkui syntisenä sunnuntaina kirkottomassa , population 37, kyläpahasessa. Varsinkin sen bordellissa, Mama June’s Clean and Cute Girls Hotelin virkistyshuoneissa, joista yhdessä sankarimme heräsi raukeaan sunnuntai-iltapäivään. Krapulan ajaessa miehen saluunan kananmuna-pekoni-ranskanperuna -vuoren ääreen, mieleen juolahti eiliset mietteet: - Kyllä se nyt pitää, ala enää ainoansa kaupalla elämään, sheriffiltä lipsahti ääneen. Baarimikko vilkaisi kysyvänä, saaden vastaukseksi vain hyvin harvinaisen, leveän hymyn.


Sus'43XX3


Tulipas äkisti villin lännen lyhyt tarina, sanoisin että juonenkuljetus on mitä perinteisin, muutenkin koko juttu kuin tuhannesti jo nähty, kuultu. Hieman onistun värittämään kieltä niin että lukeehan tuon trad-od-sta huolimatta;)


Muksaa tiistaita,
Sus'Wanted Dead 3 000 Dollars
Murrietta's Head


2 kommenttia:

sami niilola kirjoitti...

Mainio tarina ja tuo mersu..haluaa samanlaisen.

Sus' kirjoitti...

Kiitos!