15 syyskuuta 2022

Runotorstai - Aiheena uneton yö, ja Juicen hetki eli 03:30

Repolaisen Uuu

Pöllö

ailaKaarina

aikaLaarina toinen



Tai öiset mietteet, ne mitkä pitää hereillä, joko raskauden, tai voiman, odotuksen, kaipauksen tähden/ syystä.  Oman runon otsikon kellonajalla joka on aiheen aikaikkunassa eli 02.00 - 04.00, ns. koiravahti, suden tunnit, jne. Juicellahan hetki on puoli neljä ,eli 3.30. Saattaa kyllä olla biisin pituus eli kolme minsaa kolkyt sekkaa, mene ja tiedä. Kai se se kellonaika on. Siinä biisintekstissä vain on yksi parhaista IMO lauseistaan:


Varis lentää pellon yli, eikä itke yhtään.


Harvinaisen puhutteleva, moniulotteinen rivi. Lohduttaa, antaa neuvon, faktan, kehottaa eteenpäin ja parantaa siten, hmm.. tätä tarkoitan lauseilla jotka vastaavat tuhatta kuvaa.. . Joita siis metsästän itse, syy ja motiivi kirjoittaa runoja. Maali, tavoite. Ei tarvitse saavuttaa, riittää että pyrkii kohti.


Inspiroivaa runonkirjoitusta, onnea sanojen saalistukseen, siivilöimiseen.

 Seasta saastan, sodan ja sen sellaisten päivän, arjen asioiden, kurjuuden syiden sekä murheen, surun ja suoranaisen itkun. Psta sotivien, psta ihmisyyden, psta...heikkojen, kärsivien. 



Sus'


tuntee vahvasti ja sydän lyö!!



Kello 03.37;29


Levottomuus pukee vaatteet vetää kengät jalkaan

kävellessä tähdet vilkkuu sirppi kuun ja taivaan


kansi kattona miehen mietteiden.



Kadoksissa sanomaton etsinkö vai vastaan

vaeltaessa kohtaan katseen lukkiutuvan silmät:


sinä! Tunnistan sydämeeni talletan.



Yön hiljaisuus ympärilläin humisee huoleton

huominen jo kurkkii kautta kuun onneton


vain poika polo odottava, rauhaton.


(kieltää kaiken)


- Rakkaudeton ole en, en myöskään onneton

ponneton ehkä hetken huokaus, huoleton jo

hetkessä seuraavassa, sinä, sinunko? On tuo

tunne tuoksu jälki jota koskaan katoamaton


käyttää muut, ei voi, pysty edes tunnista

täydellisyyttä joka liekin leikkiin saa

kunhan kaksi me vain kohdataan…


Saan runon rivit ojennukseen, toimimaan!

(Tasan.)



ailaKaarina

ailaKaarina toinen

Pöllö

Repolaisen Uuu



19 kommenttia:

AilaKaarina kirjoitti...

Mua kosketti nämä sun johdantosanasi eniten: " Seasta saastan, sodan ja sen sellaisten päivän, arjen asioiden, kurjuuden syiden sekä murheen, surun ja suoranaisen itkun. Psta sotivien, psta ihmisyyden, psta...heikkojen, kärsivien." Itse runo on niin moniulotteinen, etten ihan parillakaan lukemisella saa siitä kunnolla kiinni. Enkä myöskään oikein saa kiinni tästä teemasta, millainen runon pitäisi olla. Suden tunneista oli jo viime vuonna yksi antamasi aihe. Eli autas nyt!

Sus' kirjoitti...

Kirjoita runo siitä miltä tuntuu olla hereillä yöllä, kun muut nukkuu, ja sinunkin pitäisi mutta jokin valvottaa. Niistä asioista mitkä valvottavat öisin, sitä ajan takaa. Öiset aatokset ovat useimmiten syvemmissä vesissä kulkemista, jos olisi kepeällä mielellä niin sitähän nukkuisi vaan jokin häiritsee unta ..aatokset, tuumimiset...

Saitko tolkkua?

Kiitos kehuista, runoni on tosiaan aika.. hmm.. "vaikea", en itsekään aina tajua kirjoittamaani, minähän siis olen vain kirjuri;)

Sus' kirjoitti...

Luin runon uudestaan ja täytyy myöntää että sen tarkoitus jää hämärän peittoon, nämä on näitä kun kirjoitan flow -tilassa, tekstejä joista ei aina saa tolkkua.
Mutta siis miestä valvottaa rakkaus jonka hän tietää olevan kulman takana mutta onko se ja missaako mies rakkauden.. tai jotain tuollaista ;D

AilaKaarina kirjoitti...

Kiitos Sus' Mä löysin vanhan runoni jostain pöytälaatikosta (ja toisesta blogistanikin). Nyt muokkasin sitä. Mun on välillä ihan turha kirjoittaa uusiksi jotakin, jonka olen kerran jo ajatellut ja kirjoittanut. Mun mielestä tämä runo sopii tähän teemaan. Toivottavasti olet samaa mieltä. https://kuulinkaukaaketunhuutavan.blogspot.com/2022/09/en-siihen-totu.html Ja kyllä mä ymmärsin aika paljon sun runostasi ;)

Sus' kirjoitti...

Menkööt läpi, tämän kerran, mutta tykkäisin jos kirjoitettaisiin ihan uusia runoja, se kirjoittaminen kun on tämän Runotorstain idea, eiköstä vain?
Voihan sitä, ja on tullutkin, kirjoittaa sen sata runoa rakkaudesta eikä aina sitä samaa runoa joka paikkaan laittaa.
Uutta siis mielellään tästä eteenpäin. Runosi on kyllä hyvä, sen merkkinä on se ettei ensin tajua mitään mutta kun lukee niin avautuu. Joskus ne asiat joita ei saa mielestä, tosiaankin jää, ja niihin tottuu.
Kirjoita ihmeessä uutta kun kerran noin hyvää settiä löytyy vanhoistakin!

Pöllö kirjoitti...

En tiiä onko sinne päinkään, mutta kun meinas mennä ohi koko torstai - en tiiä mihin hävis.

https://hpollonrunot.blogspot.com/2022/09/uneton-yo.html

Sus' kirjoitti...

Lisätty.
Kovin tuttua hukkailla päiviä ;D tai paremminkin kun ei ole niin väliä niin ei aina ole ihan varma mikä viikonpäivä on menossa.. kun ei niin ole väliä eläkeläiselle, jihuu!!

AilaKaarina kirjoitti...

Hei Sus'. Mietin paljon vastaustasi. Itse ajattelen toisin. Minulle suurin osa tekeleistäni on keskeneräisiä. Kun muutan sanajärjestystä, rytmitystä, kun kirjoitan välimerkeillä tai ilman niitä (toisessa blogissa aina ilman, toisessa välimerkeillä), niin runo muuttuu kovasti. Haluan koko ajan syventää sitä, mitä runo kulloinkin kertoo. En lähde väittelemään tästä enempää. Katson vain, että minulla on täysi oikeus omiin runoihini ja voin siis poistua täältä kokonaan. Enkä tarkoita, että olisin ottanut nokkiini. Näemme vain asiat eri tavalla.

Sus' kirjoitti...

Toki saat tehdä nii kuin haluat, en sitä lähde kiistämään. Tämän runotorstain idea vain on mielestäni tarjota kirjoittajalle tilaisuus tehdä jotain uutta, kirjoittaa viikossa uusi runo. Jatka vain runojesi syventämistä, tapa se on sekin lähestyä asiaa.

Sus' kirjoitti...

Tosin jos täältä häviää kirjoittajat niin häviää koko Runotorstai, ja sinä kun olet siitä niin intoillut, olit yksi syy miksi jatkoin tämän pitämistä. Mutta ihan miten vaan, se ja sama.

AilaKaarina kirjoitti...

No mulle ei kyllä ole ihan sama miten näet tämän kirjoittamisen! Ja minusta on kuitenkin hyvä keskustella siitä. Kyllä multa joskus irtoaa uusi runokin, mutta itse en ole flow-fiiliksellä kirjoittavaa tyyppiä. Mieluummin syvennän vanhoja, joissa on ideaa, siis mun mielestä kuin kirjoitan toista noin vaan jotakin aiheeseen liittyvää. Olen tässä jo ennen näitä sun kommentteja kovasti hakenut uutta runoa tähän teemaan, mutta kun kirjoittaminen on joskus todella vaikeaa. Jos vaikka saankin sen tämän viikon aikana valmiiksi, niin voit olla varma, että se tulee muokkautumaan moneen kertaan. Mutta idea pysyy tietty samana. Rauhaa ja rakkautta vaan <3

AilaKaarina kirjoitti...

Ja vielä tämä. Olit selkeästi närkästynyt tuosta taannoisesta nipusta 7 runoa rakkaudesta. Itselleni se oli tärkeää, vaikka kaikki olivatkin vanoja runoja uudelleen muokattuna. 7 päivää / joka viikonpäivälle oma runo/ 7 hyvää / pahaa vuotta / rakkauden monet kasvot... Mutta nyt lopetan omasta puolestani. On ihanaa, että jatkat tätä ja toivon todellakin, että kirjoittajia tulisi lisää. Ja kiitos, että saan olla mukana.

AilaKaarina kirjoitti...

No niin, kun kerran pakotit :D! Tulihan se uusi runo. Toki vähän ehkä muokkailen vielä:https://kuulinkaukaaketunhuutavan.blogspot.com/2022/09/yo-vaeltaa-runotorstain-haasteeseen.html

Sus' kirjoitti...

On tämä kerrassaan ihmeellistä, tuhannen kommentin jälkeen lopputulos on se että sulla on nyt sitten kaksi julkaistua, yksikin olisi riittänyt....en perkele tajua mikä tässä on näin vaikeaa juuri sinun kanssa.. .

Sus' kirjoitti...

Minkä ihmeen 7 r1unon nippu????

AilaKaarina kirjoitti...

No voi, mä käsitin tämän ehkä väärin: "Voihan sitä, ja on tullutkin, kirjoittaa sen sata runoa rakkaudesta eikä aina sitä samaa runoa joka paikkaan laittaa." En löydä sun arviointiasi tästä teemasta *Rakkaus", huhtikuussa 2021; mutta kyllä sä sanoit niistä jotakin sellaista, että pitikö niitä niin monta sinne änkeä. Mutta mä en jatka tätä keskustelua enää.

Sus' kirjoitti...

Anteeksi, en tajunnut että viittasit johonkin niin kaukaiseen kuin viime kevääseen. Mulla on hyvä muisti mutta se on rajallinen enkä Runotorstain jokaista kommentoimaani runoa muista, tai niitä kommentteja.. .
Vaan jätetään tämä taa ja kirjoitellaan runoja, jihuu!! ;)

Repolainen kirjoitti...

Ennätimpäs....
https://repolainenreissaa.blogspot.com/2022/09/runotorstaiuneton-yo.html

Sun runosta ei puutu kuin sävel - vai joko oletkin sovittanut siihen sävelen?

Sus' kirjoitti...

Lisätty.
Olet oikeassa. itsesiassa on käynyt niin että kun tällä hetkellä soittelen kitaraa ja opettelen taas tekemään biisejä, niin olen vaiheessa jossa a ja b-osat luonnistuu, kertsit tavallaan vielä puuttuu ja tuossa tekstissä on kyllä niistä soitosta otettu 4/4 perusrytmi.
Hyvin bongattu;)

Saturday Classics 220624

 Electric Mary on australialainen rokkikukko-orkesteri😂 joka EI kuulosta Ac/Dc:ltä... ;P. Tämä kyseinen biisi on hidas, eeppinen, raskassou...