07 syyskuuta 2022

Sähkölaskusta

Tuumin tehdä asiasta postauksen kun olen huomannut uutisoinnissa sen virtauksen että ihmiset luulevat, ainakin osa, koko sähkölaskun kallistuvan. Esimerkki: oma sähkölaskuni ajalta 1/10 - 31/12 2020

Koko lasku on 53,24 eur, eli että se nousisi jopa kymmenkertaiseksi, tekisi 532,40 eur!!


No ei se nyt onneksi ihan noin mene ;)

Eihän se sähkönsiirtohinta tai perusmaksu nouse (ei ainakaan pitäisi, älkää nyt yhtiöt menkö siitä mistä aita on matalin!!)


Eli esimerkkilasku muuttuu seuraavasti:

Perusmaksua on 16,83 eur, siirtomaksu 8,20 eur ja energiaverot 9,39 eur josta alennuksen jälkeen 11,3 % (taisi olla se vaikutus) jää 8,32 eur =33,35 


Sähköenergian osuus on 18,82 eur eli se siis 10 x = 188,20 eur + 33,35 eur = 221,55


Eli kun lasku on kolmen kk:n ajalta nousisi kuukaudessa  n. 18sta eurosta seisemään kymmeneen euroon, niin kyllä minä sen viisi kymppiä kaivan jostain per kk. Jo tuli kolme kymppiä indeksinä takuueläkkeeseen, ja tammikuussa korottavat lisää, se tosin oli tarkoitettu paikkaamaan ruoan kohonneita hintoja. Asumistukeen kun saisi hetkellisesti 10 % (energiakriisin kesto, es. ainakin 4 kk talvella). niin riittäisi.

Saan siis kaikista pienintä eläkettä + takuueläke -yhdistelmää, yhteensä 900, -, siitä pois vuokran omavastuu noin 160, jää käteen 740,-, sillä ostettava ihan kaikki. Eli se 50,- tuntuu jo,, sillä saa viikon safkat. Ennen meni 35,-, ihan älytöntä laukkaa kuluttajahinnoissa, ja kerrankin ne on vain kuluja, energia ja perustuotantoraaka-aineiden kohonneita maailmanmarkkinahintoja. Kaikki puta-Putinin piikkiin, sika. Ainoa ja oikea neo-natsi jonka pitäisi suorittaa itseen denatsifikaatio, löytyy Kremlin peilistä.


Ehkä tässä jaksaa vielä vittuilla puta-Putinille yhden talven, maksan siitä ilosta että se kusipää joutuu syvemmälle kuseen ja paskaan, vereen, syyllisyyteen, tuhoon ja järjettömyyteen jonne ukrainalaiset heidät kaikki järjestää, veli hyökänneet venäläiset.
Sus'


Paukuta sisko, paukuta, älä nalkuta! sanoi White Stripes toiselle.Roope jos kuka osaa säästää!!


2 kommenttia:

sami niilola kirjoitti...

Heh heh tuota roopea.

Sus' kirjoitti...

Sano muuta ;D hain kirppikseltä lisää ilmais-ankkoja, kerrassaan täydellistä vessalukemista!

Kamala palapeli!!

 Siis Kamalan Luonnon palapeli, paljon elukoita, riittää tekemistä!! Tilaus täältä! Jee!!   Sus'