13 marraskuuta 2022

Sus' tekee köynn.. ei kun käännös-biisiä;)

Cadillac'n

 



Lähdetään tienpäälle, talla pohjaan

Katto alhaalla, ja ulkona luu

Tämä elämältä oikealta maistuu 

Ja radiosta tuuttaa aitoo rokkenrollia


    Cadillacin, ostin tietenkin


C-osa

Näin sen pitää, mennä tietenkin

hiukset ilmavirrassa liehuen

Maantie kutsuu, ja aurinko hellii

Vee-Kasi muristen, ulvoo

    Kun painan tallan pohjaan!!


Cädilläkin, ostin cadilläkin,

No tietenkin! Cadilläkin


Eka istumalta noin. Nyt on 11.päivä marrasta ja tein tuota 5 minuuttia. Tästä hyvä jatkaa mutta juuri nyt lopahti into. Vähän väsyttää, ja kun alkaa liekittämään luovuuttaan päätänsä, niin ei sitten enää riitä virtaa, ja inspiksestä ikään kuin vedetään töpseli seinästä. Henkisen työn tekeminen on yhtä kuluttavaa kuin ojankaivuukin, mutta vain eri tavalla. Sanojen tekeminen on kivaa. Ja tekstistä saa kohtuu helposti suomenkielisen version, road-musaa eli motorvating, ajelua ilman päämäärää, sen itsensä vuoksi. Vapauden illuusio.


Säveltäminen/sanoittaminen virkistää aivoja vaikka niitä ei koskaan
 levytettäisi jne. Tuo on yksi suurimmista syistä miksi näitä teen.


Tämän postauksen funktio on siinä että kun avaan prosessin niin jokainen teistä voi, siis kynäilijöistä, omaksua minun tavan, tai etsiä itselleen oikea tapa tehdä sanoituksia biiseihin. Musiikin tekijälle tämä kääntäminen on oppikoulu omien sanoitusten tekemiseen. Olen itseopiskellut mutta tiedän silti että minun tapa tehdä on  myös monen muun. Jos haluaa opiskella sanoitusten, laulujen tekemistä niin Miljoonasateen laulaja, biisintekijä, Heikki Salo, on kirjoittanut aiheesta kirjan.


Sus'

1 kommentti:

sami niilola kirjoitti...

Muutaman päivän tauko vastailuissa. Oli monta mielenkiintoista juttua. Kun lukee sinun juttuja niin kyllä monesta olisi biisin julkaisuun asti.

Värihaaste - keltainen

 Koitti kevään väreistä suosituin, puskea esiin läpi hangen!! Kohtalonsa säälityin, tunsin kuoleman hallan, aamuöisen,  vievän kaiken kasvan...