10 lokakuuta 2022

Krapu 41/22

Viikon 41 krapusanat ovat kello, ihminen, muurahainen.

Krapu on oma otsikkosi mukaan luettuna tasan 100 sadan teksti, ei enempää, ei vähempää. Viikon krapusanat ilmestyvät sunnuntaisin Susu Petalin blogissa.
Sanojen ei tarvitse olla perusmuodossaan kirjoituksessasi.
Jätä krapusi linkki Susun blogiin.
Kiirettä kravun kirjoittamisella ei ole, koko viikko on aikaa



Poseidonin Kruunun tulipalo
maalasi Henk van der Katindezak v. 1768

 




Kolmimasto Poseidonin Kruunun tulipalo


Muurahainen livahti laivaan ihmisen taskussa.

- Minusta tulee meidän perheen ensimmäinen merimuurahainen!!, se hihkui ilosta kun matka alkoi. Taskusta oli hyvä tarkkailla laivan, tanskalaisen kolmimaston, Poseidonin Kruunun, päivittäisiä toimintoja. Bandana otsallaan hän tähysti korkealta maston korista merimiehen kanssa:

- Toveruutemme tekee meistä meriveljiä lopuksi elämää, muurahainen julisti ponnekkaasti.

Laiva halkoi Atlantin myrskyisiä aaltoja jo kolmatta viikkoa. Määräsatama, brittiläinen New York (1644-1783), siinsi vasta miehistön aavistuksissa kun myrsky yltyi hurjaksi. Vajaassa klasissa, eli laivan kellonlyönnissä kaikki oli hyrskymyrskyn! Kuin tulitikkua, meri ja sen aallot, heittelivät sitkeää merten kuninkaan kruunua vaan se kesti! Kunnes kekäle karkasi keittiön tulesta…

*****


Tällä kertaa menin silminnäkijätodistuksen mukaan, tunnen erään muurahaisen jonka esi-isä oli tuo kyseinen, suvun ensimmäinen merimuurahainen. Tuntemani muurahainen on myös merimuurahainen, nimeltään Teuvo, tekee töitä tukkilauttapuksutin Sushukkasen konemiehenä. Siis sellainen mikä kesällä vetää perässään isoa tukkilauttaa, kyllä te tiedätte. Ai että, osa ei..no, hmm.. oottakaas hetki..


Lautta ja puksutin ;)


Nuo vuosiluvut muuten menee sen sadan sanan yli, mutta ajattelin historian opetuksen näkökulmasta että rike sallittakoot. Kuinka moni olisi tiennyt milloin New York oli brittiläinen? Tai että se edes oli brittiläinen jossain vaiheessa? Nii-i... ;D


Alta löytyy edellisestä postauksestani kaiken maailman häiriintyneitä maalauksia, olkaat hyvät;)

Krapuilemisiin!!




Sus'



The Mayfield Four - Eden
Rokettia jee!!


7 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

Aikasten rohkea oli tämä merimuurahainen!

Minusta ei olisi Atlantin ylittäjäksi millään paatilla.

BLOGitse kirjoitti...

Reipas merimurkku!
Noita puksuttimia ja tukkeja näkee joskus vanhoissa Suomi-leffoissa :)

aimarii kirjoitti...

Onneksi merimuurahainen ei kärsinyt meritaudista. Olis ollut kurjaa sen oksennella mastossa.
Tukkilautasta minullakin tulee mieleen elokuva, jossa lauletaan, oli lautalla pienoinen kahvila...

Der Seidenspinner kirjoitti...

Muurahaisella oli kovat toiveet kuten vanhoissa Suomi- elokuvissa. Tukit ovat erittäin jees ja puun hintakin on korkealla. Mielenkiintoinen krapu.

pasanen kirjoitti...

Uusi laji, merimuurahainen, ei vielä tällä kertaa ehkä syntynyt, mutta evoluutio odottaa uutta tilaisuutta.

AilaKaarina kirjoitti...

"Lentomuurahainen eli kuningatar- tai kuhnurimuurahainen, ei ole, kuten usein luullaan, muurahaislaji vaan nimitys kaikille siivekkäille yksilöille." Lähde Hyönteismaailma: https://hyonteismaailma.fi/. Siispä merimuurahainen voisi olla nimitys kaikille vedessä uiville siivekkäille :D? Mutta olipa tarinasi merimuurahainen sitten mitä oli, niin rohkea se ainakin oli!

Sus' kirjoitti...

Joskus harvoin sitä tule keksineeksi jotain ihan uutta, tuntuu olevan kaikille uusi tuttavuus tämä merimuurahainen.. Ei kun Linnen luetteloihin!!

Kiitos kommenteista so far so good!

Värihaaste - keltainen

 Koitti kevään väreistä suosituin, puskea esiin läpi hangen!! Kohtalonsa säälityin, tunsin kuoleman hallan, aamuöisen,  vievän kaiken kasvan...