19 kesäkuuta 2022

Ihmisyyden tulevaisuus Sujen mukaan

 Seuraavat asiat mistä kirjoitan, ovat omia näkemyksiäni, ja pohjautuvat kaikkeen siihen mitä olen oppinut, kokenut, nähnyt ja ajatellut. Mitään en ala perustelemaan joskin kaikelle löytyy looginen perustelu. Vaikka tämä vaikuttaa ennusteelta, on se enemmänkin yksi mahdollinen -topia, ei niin dys-, eikä niin u-, topia vain.. . 

Visio, profetia, tulevaisuuden näkymä, tilastollisesti todennäköistä, ja sen sellaisia termejä.Ihmisen henkinen kasvu on tällä hetkellä jäänyt niin paljon jälkeen, kun ihmiskunta on keskittynyt materiaalisiin asioihin, ja teknologian loikkiin. Toisaalta, kun viimeisetkin turhat tavaroiden valmistamiset ovat siirretyt, siis ns. bulkki-tavarat eli tehdään paljon, kaikille ja samalla tavalla, vaikkapa ruoka ja vessapaperi, niin ihminen voi keskittyä siihen että kasvattaa henkistä kapasiteettiaan.

Käytännön kommunismina kapitalismiin tulee siis se bulkki-tuotteiden valmistus, minkä suorittajat/robotehtaiden hlöstö, saavat hyvän korvauksen kuluttamastaan ajasta ja panoksesta, mutta se robotiikka maksaa myös verot.

Ihmiset sen sijaan saavat kaikki kansalais-palkan eli asunto ja sen veran rahaa että hengissä pysyy ja voi vaan olla. Kun voi vaan olla, niin alkaa jossain vaiheessa tekemään sitä mikä kiinnostaa. Joillekin se on fyysistä tekemistä ja he voivatkin alkaa tehdä esineitä, jotka ovat yksilöllisiä (vastineeksi bulkin samankaltaisuudelle) ja siten ansaita kansalasipalkan päälle meetvurstia. Ajatuksiin taipuvaiset teoreetikot kuten minä, julkaisevat ajatelmiaan joista muut voivat ottaa jonkun käytännön sovelluksien ja maksaa vähän kansalaispalkan (kp) päälle. Itse suoltaisin ratkaisuja esim. käytännön tasolla vaikkapa kuinka hoidetaan harvaanasuttujen seutujen ja sinne jäävien ihmisten elo niin hyvin, ettei tarvitse mennä laitokseen ennen kuin vuodepotilaaksi.

Välivaiheena tässä täytyy olla nähdäkseni Suomessa työttömyyskorvauksen vastikkeellistaminen mutta tolkulla eikä väkisin. Säännöt pitää luoda ja niitä pitää saada tapauskohtaisesti venyttää jos säännöstö ei taivu ihmisen saamiseen hyötykäyttöön yhteisöllisesti, ja mukavuuteen oman elon kanssa.


Jo kasarin lopussa luin että tulevaisuudessa immateriaalioikeudet eli materiattomat oikeudet, tulevat kasvattamaan osuuttaan omaisuuden eristä, sillä eihän maata voi määräänsä enempää olla, omistettavaa on luotava. Jo nyt on aineettomia taideteoksia, esim. internetin koodin se yksi koodirivistö  mikä todennetaan oikeuden haltijan omaisuudeksi, eli luojan ja sitten myydään se idea niin sanotusti, tai sen idea käytännön toteutuksen "kaava".


Jos kerran joku on laskenut että 10-15  pros. aivokapasiteetista on käytössä niin eikö olisi aika alkaa ohjata ihmisiä käyttämään päätään, kukin ominaisuuksiensa ja taitojensa mukaan? Palvelusala on seuraava mikä tulee automatisoitumaan ja nyt tuo suuri työllistäjä tulee muuttumaan samoin kuin maatalous eli alkutuotanto jo on, bulkkituottajiksi, ylimääräiset pois, hinnat alas ja sitten jälleen, erikoistuville, rahalla saa parempaa -farmeille on taas tilaa. Eli voi alkaa harrastamaan sitä maataloutta ilman painetta omasta elintulosta. tai mitä tahansa, kun kerran on kansalaispalkka. 

Ja kun ei tarvitse tehdä mitään, niin suurin osa alkaa tehdä jotain tehdäkseen jotain. Internetin sisällöntuottajaksi, urheilijaksi, muusikoksi, taiteen muut eri alat. Kädentaitoja kuten puukon tekeminen, jne. erikoisuudet palaa, pieniä käsityöammatteja paljon.


Kun perustavaroiden tuotanto, asumisjärjestelyt ja lämpö jne. perustarpeet on tyydytetty ihan kaikilta ja kaikki es. sitoutuu olemaan lisääntymättä niin vitusti, niin alkavat ongelmat ratketa. Ymmärrystä täytyy olla siinä että länsimaissa painetaan kulutusjarrua ja kehittyvien maiden ihmisille hoidetaan ne jääkaapit ja stereot mitkä ne haluaa koska meilläkin on.


Kunhan vain henkistyttäisiin sen verran että nationalismin käytännön toteutus eli minun maa, rajat kii -häviää, sen sijaan kansakunnan henkiset ominaisuudet korostuu! Nyt es venäjä luo Natosta ja länsimaista sen uhan kansalaisilleen... mitäs jos se uhka olisikin ulkoavaruudellinen?


Loppuisi aika äkkiä keskinäinen tora kun olisi vastassa jokin elämänmuoto joka uhkaa vetää avaruuden läpi kiitotien ja maapallo on tiellä? Olisi niin hienoa kun keskityttäisiin kaikki, koko ihmiskunta ensin tasaamaan kaikkien olot, sen verran kapitalismille liikkumavaraa että ne jotka osaa, jatkaa rahan tekoa, saavat enemmän jos kerran haluavat mokomaa tehdä.


Sen jälkeen kaikkien ihmisten ongelmia ratkaisisivat kaikki maapallon ihmiset, ja ok olisi kai patentteja, mutta silti asiat joista tulisi ratkaisuja, saatettaisi nopeasti kuitenkin kaikkien saataville.


Kerron yhden esimerkin - Olen kirjoittanut biisejä, tehnyt sanoja, säveltänyt ja sovittanut ja jos tekisin nyt levyn biisejä, noin 12 kpl ja kaikki säv san ja sov ja siihen menisi vaikkapa 6 kk koko projektiin niin minun mielestäni OLISIN saanut projektiin sijoitetun ajan takaisin vaikkapa saatuani 30 000 euroa käteen. Sen jälkeen musiikkini muuttuisi muutoin kuin kaupallisessa käytössä ilmaiseksi. Miksi minun pitäisi saada tuosta enemmmän, joka lopultakin on luovuuden erikoispiirteen lisäksi kuitenkin vain työtä!! jotain älyttömiä satoja tuhansia, miljoonia? Vuosikausia? Elämän jälkeen suku 70 vuotta? Mitä vittua?? Eihän kukaan muukaan saa työstään sen enempää ( kai joku 5 000 on riittävä luovuuslisällä ikäänkuin). Tämän saman pitäisi tapahtua kautta linjan. En saatana vieköön ymmärrä että joku tyyppi kirjoittaa vartissa, kieli poskessa joulurokkisinkun ja sen jälkeen saa joka vitun joulu noin 100 000 - 400 000 PUNTAA!! korvauksia??? Ja suku tulee saamaan, eli kun tekijä kuolee niin pojanpoika voi elää koroilla. Se Hugh Grant -leffa, Poika, jossa Hugh on juuri tuollainen koroillaeläjä, millä järjellä hänen pitäisi saada rahaa, teostokorvauksia???


Kuten sota, ei myöskään kapitalismi tule häviämään, sitä vaihteluväliä, ja sen vaikutusta koko ihmiskuntaan pitää vähän säädellä, hävittää siitä lama mutta jälleen kerran, niille jotka haluaa leikkiä rahalla niin pitää olla se osakesysteemi, se vain ei saa olla niin häilyvä että koko vitun maailma menee aina sekaisin jos jossain (jenkeissä viimeiset sata vuotta) alkaa lama niin näkyy kohta kaikkien lompakossa. Tai sota Ukrainassa ja maailmaan nälänhätä. Poliittinen kunnianhimo pitää suunnata niin että kun se on huipussaan niin ihmisen valtaa rajoitetaan, sillä on jo niin kauan katseltu mitä aiheuttaa saman ihmisen roikkuminen vallassa. Lähes kaikilta pimenee vintti ja alkavat kuvitella olevansa enemmän kuin ovat, kukaan ei ole. Ainakaan kovin kauan. Korvaamaton.


Tärkeimpiä ongelmien ratkaisemisia ei ole luonnonsuojelu, tarvittaessa tämä koko planeetta voidaan käyttää siihen, että ihminen kulkee sen polun joka vie pois täältä planeetalta.. Sillä se räjähtää kuitenkin. Vaikka siihen on piiiiitkä aika niin silti, mielestäni siinä  ajassa kun pitäisi muuttua koko aivojen kapasiteettia käyttäväksi, asioita ajatuksen voimalla hoitavaksi olennoksi joka jossain vaiheessa irtautuu ruumiista, lihasta ja josta tulee se henkiolento. Sillä jos ei keksitä fyysistä siirtolaitetta jolla voi pomppia planeetalta toiselle, se pitää suorittaa hengenvoimalla. Mikään kone kun ei kestä valonnopeutta ja vaikka valonnopeutta pystyisikin matkustamaan, tai vähän nopeammin, niin silti välimatkat olisivat älyttömät. Lähin on 4 valovuoden päässä, siis galaksi, sillä valonnopeudellakin, eli 300 000 km sekunnissa menisi siis 4 vuotta.. ei tule kauppoja kun linnunradankin keskusta on jo 27 000 valovuoden päässä... . Pitäisi keksiä kuolematon ruumis vaan luulen että henkistyminen tulee olemaan se oikea tie. Koneet jää maa-planeetalle ihmisyyden muistomerkiksi sekä kone-ihmis-elämänmuodoksi.


Olen 54 vuotias. Persoonani muovautui 14-22 -vuotiaana aj ei se siitä ole juuri muuttunut. Ei ihminen muutu. Mutta ihminen voi kasvaa ja esim. minä joka nuorena halusin vastauksia enemmän kuin mitään muuta, sain niitä kehittämällä itseäni niin pitkälle kuin kotikonstein pystyin, ja se prosessi oli jo itsessään mielenkiintoinen tapa elää mutta ennen kaikkea - sain näitä -topioita.. 

Utopia olisi siis henkistyvä ihmiskunta jonka sotaisuus, uteliaisuus, omistus- ja valloitushalut, vietit ja niin edelleen, suunnataisiin ulospäin, pois toisistamme. Dystopia lienee se että jatketaan tätä nykyistä linjaa, huoh.. .


Yksi irtoajatus uskonnoista - mitäpä jos kuoleman jälkeen meistä jokainen päätyy sinne minne uskoi elämänsä aikana päätyvän? Ateistit tyhjyyteen, kristinuskovaiset joko taivaaseen tai helvettiin, jokaiselle haaralle omansa jolloin es. Jehovain taivaassa on 144 000 paikkaa, lopuilla aikoinaan eläneillä (ääh, ylösnousemus on liian vaikeaa minun uskoa.. paratiisi maan päällä?). Allah-tyypeille Nirvana, kas,, heillä on sama sielujen kaatopaikka, eli helvetti ;DD Muilla lukunsa mukaan? 

Valitsen ylösnousemuksen siinä vaiheessa kun ihmisyydestä tulee henkiolento (tai olentoja, luulen että yksi joka jakautuu moneksi tarvittaessa).


Vaan riitely keskenämme on lopetettava, muutoin kaikki on niin vaikeaa ja hidasta. Ja ei sitä luontoa ole pakko tuhlata, tuhota, vaikka se evoluution kannata onkin merkityksetön, elämänkehto.

Silti vain kehto.


Ja ne jumalat...hmm... luultavasti jokin meitä edeltänyt elämänmuoto laittoi laboratorioputkeen tavaraa, sekoitti ne ja heitti sikseen maanpinnalle, toivoen parasta, peläten pahinta, ja kun ihmiset jäi henkiin, lähti iloisena onnistumisestaan muualle.


Ja nyt, kuulostaako tämä lopultakin yhtään sen ihmeellisemmältä kuin  mitä on Raamatussa, Koraanissa, missä tahansa uskonnon kirjassa, opissa? Enhän minä muuta kuin poistin sen uskonnon, annoin uskolle sen arvon mikä sille kuuluu... . Se mitä ajan takaa, on aivan sama mihin pyhät kirjat pyrkii, itsetutkiskeluun, henkiseen kasvuun. ja katseen suuntaamista pois toisista ihmisistä, omaisuudesta, materiasta. Ilman järjetöntä läjää sääntöjä, sekä niitä pahoja ihmisiä jotka laativat lisää sääntöjä hengelle, jota koskevat aivan muut säännöt kuin ihminen osaa toiselle kuvitella.


Ennen kaikkea ihmisten tulee ottaa vastuu omasta itsestään ja jälkeläisistään, muista ihmisistä, ja varsinkin olla kääntämättä katsetta kun pahaa, eli minun uskossa itsekästä, tapahtuu. Välinpitämättömyys on myrkkyä hengelle, elämälle yleensä.


Syntyessä ei kysytty, ainakaan muista, haluanko. Tällä perusteella minusta tuntuu että itsemurha, tai paremminkin eutanasia, ei ole synti. En jaa Timo Soinnin ortodoksista kiristinuskon näkemystä jossa elämä itsessään, vaikka ihminen ei olisi läsnä, tietoinen, makaisi vain kasvina, on sen pyhempää kuin koiranpaska. Ja jos oma lapsi raiskataan, nainen siis, ja tulee raskaaksi, niin kyllä saa abortoida, Timo Soini varmaan kasvattiasi ihan itse oman tyttärensä lapsen tällaisessa tapauksessa???

Hmm, eipäs mennä henkilöihin. 


Minulla on kaiken tämän miettimisen seurauksena aivan selvä käsitys asioista, omista ja vähän isommankin joukon, sen seurauksena en ajattele, puhumattakaan pelkää kuolemaa, en kaipaa mitään mitä rahalla saa, en tarvitse mitään muuta uutta kuin silloin tällöin alusvaatteita, ne on mukavinta ostaa uutena. ;)

En tarvitse omaa taloa, autoa, vaimoa, kahta ja puolta lasta, enkä varsinkaan keskiluokkaista elämää, se ei ole minua varten, ei ole koskaan ollutkaan. Vaikka sille polulle minun haluttiin niin monta vuotta suuntaavaan, vaan kun olen jo kolmivuotiaana otetuissa kuvissa niin kauas tuijottavan rauhallinen, että olisi pitänyt vanhempien/yhteisön ohjata turvalliseen ympäristöön missä rikkoa rajoja ja totella niitä, saada olla loputtoman luova ilman mitään varsinaisia, esillä olevia vaatimuksia. sen seurauksena olisin hyvin äkkiä alkanut tuottaa niin luovaa tavaraa, taidetta, musaa jne .ja ideoita!! Että yhteiskunnallinen osuus olisi ollut otettavissa liki suoraan päästä. 

Olenhan niin tehdessäni, kieltäytyessäni yhteiskunnan urista, ajautunut sivuun, lykätty eläkkeelle.. ja ennen kaikkea saanut ajatella. Pyöräytin tuossa 17 vuotta sitten huvikseen suunnitelman kuinka vallataan 1000 - 2000 ihmisen kunta Suomessa noin sadan ihmisen joukolla, kuinka se saadaan toimimaan niin että kaikilla on duunia, ja vanheneva väestö huolehditaan ja vastineeksi saadaan vapaus tehdä hieman laittomuuksia, eli kasvattaa ja käyttää huumeita suh'koht vapaasti, tietyillä säännöillä. Luetutin yhdellä yhteiskuntatieteilijällä ja kysyi vain kuinka helppoa on löytää sata toimintakykyistä narkkia johon vastasin että vaikeaa mutta jos etsisi tiheällä kammalla, mahdollista. Sanoi että älä toteuta, sillä vaikka onnistuisikin niin olisi vaarallista. Sanoin että kiitos, idea siis toimii?  Aivan saletisti toimii, vastasi.

Tuollaisia suunnitelmia voisin veistellä vaikka kuinka, merkonomin paperit ja tilastollinen, käytännöllisen luova pää ja ymmärrys rakenteista, sekä siitä kuinka asioita voi helposti laittaa käyntiin kunhan saa oikeat tyypit, systeemi, siis työvoima ja niin edelleen, kun sitä osaa käyttää, taipuu moneen asiaan. Kunhan ei vain tee mistään kenenkään viranhaltijan kanssa hlökohtaista, silloin hyvätkin projektit tapetaan.


Kerroin tuon esimerkin siksi että on projekti suunnitteilla, ja jos en toteuta itse, niin kirjoitan sitä ainakin ylös ja annan avoimesti toteutettavaksi. Ja levitän sanaa oikeille ihmisille, tässä suunnitelma, toteuttakaa. Minulla on nimittäin se mikä nykyaikana täytyy olla, eli tarina. Vaan siitä toiste.


Kaikella tällä sieltä täältä poimitulla jutulla ajan takaa, että kyllä se maailma siitä suttaantuu hyvät ihmiset, kunhan ei ihan kaikki kuole niin mahdollisuus säilyy.. .Ja evoluutio menee aina eteenpäin, ei koskaan peruuttele, sorry Putin. CCCP ei palaa.


Uskoni asioita kohtaan, ihmisyyttä kohtaan on voimistunut, sen sijaan hlötasolla petyn yhä useammin ihmisten jonninjoutaviin käytöksen piirteisiin, joita he eivät suostu näkemään, ja joiden vaikutuksesta he ovat painolastia, vastarannan kiiskiä, turhia huutelijoita, energian tuhlaajia. Vituttaa kun tietää mitä voi päällään tehdä, ihan kaikki, ja kuinka vähän sillä kukaan mitään tekee. Ja sekin tekeminen yleensä individuaalista läpikotaisin. 


Voittaisinpa rahaa niin näyttäisin kuinka saatanan  helppoa sitä on tehdä, ja kuinka vaikeata on saada lävitse hyviä ajatuksia. Paskan ja pahan tekeminen on niin helppoa, ja me ihmiset niin henkisesti heikkoja että voi voi... . Paha saa palkkansa saman tien, siksi se houkuttaa. Hyväntekemisestä ei välttämättä ehdi saada palkkiota, saattaa ehtiä kuolla ennen. 

Mutta se riski on otettava sillä hyvän tekeminen on kuitenkin niin paljon palkitsevampaa, ja merkityksellisempää. Kunhan ei anna käyttää itseään hyväksi.


Toivon että joku joskus lukee tämän ja ottaa opikseen, pitää tässä esitettyjä ajatuksia ratkaisuina ja alkaa miettiä ratkaisuja sellaisiin asioihin joista minä en osaa edes unelmoida.


Jos olen väärässä niin olipahan ainakin helkkarin hauskaa miettiessä!! ;DD
Hyvää alkavaa viikkoa ja kesää, ja juhannusta, ja .. menen merelle, tuuletan ajatuksia ja palaan entistä ärsyttävämpänä laukomaan totuuksiani,

Sus'Free - Wishing Well


 Ei kommentteja:

Abort! ABORT! Attension citizen do not panic but listen...

 Olin Naamakirjassa, noin reaktioajalla siis eliabout 330 millisekkaa, sharp!,..ish.. , siitä tunteesta että: - ..  olen taas tässä, istun, ...