01 kesäkuuta 2022

Rajat


 On olemassa rajoja, kuten  maarajat, eli valtioiden pinta-ala, jonka muut valtiot ovat suoneet asujaimistoksi valtion kansalaisille, eli asukkaille. Käytöstavoissa on (ainakin pitäisi, kaverit on kertoneet) rajat, Ihmisellä on rajansa, ne löytyy kyllä kun elää, siis mihin pystyy ja mihin ei. Vaan kuoleman raja lienee ainoa jota ei voi siirtää?

Tehtyäni tämän sain paljon ajateltavaa.. .



Taulussa on rajat jotka rajaavat maalauksen, kuvan irti vallitsevasta todellisuudesta. Syystä että siihen on näin helpompi keskittyä, verrattuna siihen että rajat olisivat häilyvät, epämääräiset, ja sen sellaisia adjektiiveja.  Niinpä minua alkoi kiinnostaa jos laittaisi ne rajat kuvalle mutta se kuva ei mahtuisi rajoihinsa. Niin kuin jotkut ihmiset eivät vain mahdu heille asetettuihin rajoihin, eihän kukaan ulkopuolinen lopulta voi toisen persoonaa rajata. Tai voi mutta sitten ollaankin jo pohjois-Koreassa, tms diktatuurissa jossa ihmisellä on hyvinkin tiukat rajat.



Lopultakin, mielikuvitus on rajaton, olisipa maailmakin niin ei olisi niin paljon turhaa vääntöä. Olisi vain yksi valtio, Maa-niminen ja kaikki ihmisen energia suunnattaisiin avaruuden tutkimiseen.



Saahan sitä haaveilla, saahan?



Sus'


P.s. Rajat asetin dokaamiselle 3v sitten, humalahakuisuus pois. Tänä vuonna en ole ollut kertaakaan humalassa enkä usko että tulen olemaankaan, ehkä joskus pienet kännit voisi vaan muutoin pysyn muutamassa max. Yllättävän helposti mennyt kunhan vai  päätin. Alkoholin humalajuominen on tyhmää.


I aint...




Ei kommentteja:

Pelin historiaa..

Areenan sivu lle, hyvä dokumentti Monopoli n historiasta, kuinka kaikki onkin toisin kuin aina on sanottu olevan, ja sitkeästä taistelusta t...