24 kesäkuuta 2022

Juhannus-jethrot

 Ja ei, en todellakaan mainitse mitään tietystä liikemiehestä, harvinaisen ärsyttävä olemus koko ukolla! Nih!

Jethrosta kun puhun niin viittaan Tulliin eli orkesteriin nimeltään Jethro Tull jota Ian Andersson on johtanut suurin piirtein elämäni ajan eli 1968, silloin ilmestyi eka levy, This was.Jethro Tull - This Was


 Aluksi yhtyeen nimet muodostuivat yleensä keikka-agenttien uusista aivoituksista, muiden joukossa eräs idea oli ottaa nimeksi Jethro Tull englantilaisen 1700-luvulla eläneen maataloustieteilijän mukaan.


Minulle kolahti ja lujaa! tuossa ysärin puolivälissä livetaltiointi Bursting Out (1978) jonka eräs superfani, ja nykyään yksi pitkäikäisimmistä ystävistäni, äänitti c-kasetille. Jonnet ei tiedä ;D C-kasetti, oih!! 

Kuuntelin sitä uudestaan ja uudestaan ja otin haltuun myös studioalbumeita, Aqualung on ehdoton suosikkilevyni.Albumin nimiraita, spotifyssä tällä biisillä 80 miljoonaa kuuntelukertaa
Feeling like a dead duck... ;)On vuosien mittaan tullut kuunneltua mittavaa tuotantoa, 22 studiolevyä, huh! vaan edelleen tuossa BO:ssa on oma taikansa, siihen kun oikein rakastui!!


Kuuntelussa, ja syy tälle postaukselle, on uusin levy, juuri ilmestynyt levy The Zealot Gene. JT on virallisesti jo lopettanut mutta keikkailee edelleen nimellä Ian Andersson plays Jethro Tull. Tähän mies päätyi kun totesi että niistä muusikoista jotka olivat mukana suurimman osan ajasta ja tekivät biisit yhdessä (vaikka säv/san on lähes aina IA), on bändissä enää vähän joten hän tuumi ettei voi enää kutsua bändiä JTksi ja vaihtoi siis tuon IA plays... Niin tai näin, musa toimii edelleen, huilu soi ja roketti raikaa. Paljon on folk-vaikutteita, muutoinhan tämä määritellään bluespohjaiseksi progressiiviseksi rockiksi.

Yksi suosikeistani on Heavy Horses, tällä kertaa biisi, ei koko levy.


...hevoiset painaa...


Kerrassaan kunnioitettava ura, joka on siis vuodesta 2014 lähtien jatkunut soolona. Jännää ajatella että mbe Andersson on tehnyt musaa koko sen ajan kun olen ollut olemassa, ja jatkaa...kuolenko JT:n mukana? Jatkakaa hyvät muusikot, jatkakaa!! Pliis? 


;D


Tykkään tästä uudesta(kin), on jotenkin tuoreen kuulosta, ja kuuluu
biisin kirjoittamisen, soittamisen ilo. Andersonin ääni on vain
parantunut vuosien mittaan.

Suosittelen lämpimästi, hyvää musaa ja enpä ole kohdannut toista rokkiretkuetta missä poikkihuilu olisi näin isossa roolissa. Hassua on se että ennen ekaa levyä mr Jethro Tull itse oli soittanut sitä huilua omatoimisesti opetellen peräti 6 kk ja levyn kritiikeissä nimenomaan kiiteltiin hänen huilunsoittoaan. Aika hyvä!!! ;)


Tullia soimaan ja progressiiviset keskikesän toimet kehiin!!Sus'Jethro Tull - Thick as a Brick
Tämä oli aluksi kaikkein paras, ostin tästä c-kasettiversion, oli siis sinkku, toisella puolella
biisi jatkui part 2na, huima hitti.


Ei kommentteja:

Kevään merkki - Sus' vetää kuontalon sileex! Aouuuu...

 Tähän piti tulla ennen -kuva, muistin että se pitää ottaa kun hiustenleikkuuta oli jäljellä noin 3 minuuttia. Kolmesti muistutin itseäni as...