27 heinäkuuta 2022

Sus' suosittelee - Stalinin kuolema, YLE Areena

 Aivan hillittömän hilpeä, samalla kuolonkylmäävä satiiri Stalinin kuolemasta ja sen seurauksista. Katson nyt toista kertaa ja voi nauraa hieman enemmän sillä jo pelkkä roolitus saa aikaa hihityksiä: Steve Buscemi, Michael Palin, Jason Isaacs, Paddy Considine, Andrea Risebrough ja Rupert Friend.
Näyttelijätyön riemuvoitto!! 
Steve Buscemi Nikita Hrustsovina.

Naurua tosin haittaa se tosiasia että toveri Putin, tuo idän hullu koira, haluaa nimenomaan Stalinin ajan systeemit ja "arvovallan", kaipaa vainon aikoihin takaisin. Tuntisi kai itsensä normaalimmaksi.. . Stalinin julmuus (ja vainoharhat) johtuivat lopultakin aivosairaudesta, joskin persoonansa ei mitenkään ollut poikkiteloin julmuutensa kanssa. Mitä pahaa on venäläiset noin kansana tehneet kun saavat näitä erinomaisia totalitaristisia diktaattoreita, jotka ovat sekaisin kuin seinäkello Kremlissä, yhä uudestaan. Sääliksi alkaa jo käydä historiansa.


Michael Palin, mm. Monty Python.


Vaan elokuva on vallan loistava!! Muistuttaa niitä suomalaisia    elokuvia joita tehtiin televisioon, joissa kerrottiin poliittisitä merkkimiehistä, Lasse Pöysti oli ainakin joissain. Sellaisia poliitikot keskutelee ajankohtaista-, ja historian taitekysymyksistä - mitä ne nyt on kun on kuin dokumentti mutta sisältää näyteltyjä kohtauksia, tai koko leffa on näytelty mutta perustuu aitoihin tapahtumiin. Dialogia vähän jouduttu keksimään vaan muutoin tosiasiat kohdillaan. Sellaisistä, tai siis tällaisista, tykkään kovasti!


Suosittelen,
Sus' 

Ei kommentteja:

Kamala palapeli!!

 Siis Kamalan Luonnon palapeli, paljon elukoita, riittää tekemistä!! Tilaus täältä! Jee!!   Sus'