08 kesäkuuta 2022

"Frustra poeticas fores compos sui pepulit!" (Vuosituhannen Lause)

  eli 

Turhaan koputtelevat tervejärkiset runouden ovia!

, sanoi joko (Platon) tai Seneca, aikoinaan. 


Ensimmäinen oli sitaattiluettelon sitaatin perässä ensimmäisenä, mutta suluissa, jälkimmäinen kai siis on sen öö... ominut ? itselleen, tai se tunnetaan hänen lausumanaan. En tiedä mutta hauskasti sanottu.

 Totuudellisestikin, kovin tervejärkistä ja harmonista, loogista jne. elämää viettävän runot ovat kohtuu latteita verrattuna kunnon kolhuja saaneeseen, epämääräistä, itsetuhoista jne. elämää viettäneiden runoihin verrattaessa. Noin empiirisesti, toki ja varmasti poikkeuksia*) löytyy, molempiin suuntiin sillä niin on aina. 


Samaan on päätyneet muutkin, kuten esim. Dave Lindholm kappaleessaan Pieni ja Hento Ote, jonka yhdellä rivillä hän muotoilee:


Runoilijan kehto ei ole ruusuista tehty koskaan

 

Eli rankemman punkan kuluttajat, peräti kivi tyynynä ja hiekka kyljen alla, siitä puuttuu niin ruusut kuin suurin osa unestakin. Tosin-- nyt hieno hetki Sujen elämästä: 

-91 marraskuu tai jotain sinnepäin..

Olen Costa del Solilla, Malagassa ja hillot on kaput joten täytyy yöpyä ulkona. Löydän puun jonka juuret alkaa maan pinnan yläpuolelta ja ne muodostaa ikään kuin kehdon! Etsin sopivan kolon ja sinne kitara, mies, ja reppu polvien alle. Hyvin nukutun yön jälkeen herään aurinkoiseen syyspäivään, Välimeri on kivenheiton päässä. Vaikka tilanne oli se että olen PA ulkomailla ja vailla tuttuja, (kun se yksi ei vastaa puh, kun linja on suljettu, kun ei maksanut laskua tai jotain...), niin silti tunnen olevani enemmän elossa kuin ikinä. 
Iltaan mennessä olen jo nirhaamassa lasinpalalla vasenta rannetta, valmiina tappamaan itseni ja yöstä kävelen Torremolinokseen jonka hiekkarannalle nukahdan. Herätäkseni uuteen päivään Välimeren aaltojen kohistessa korvan kalvoilla. Jälleen järjetöntä elämisen riemua ja nyt ei  illalla tullut downereitä, vaan  tunnelma pysyi hyvänä seur. kuusi viikkoa;) 

Hauska, rankka, erittäin opettavainen reissu. Ja siis hyvät unet vaikkei ollutkaan petauspatjaa ynnä silkkiuikonuntuva -peittoa ;DJosta sitten saikin runoihin materiaalia reilusti. Tutustuin kahteen saksalaiseen jotka kohtelivat kuin pikkuveljeä, pitivät huolta ja opettivat käytännön asioita ja osoittivat minua kohtaan kollektiivista ykseyttä, ihmisyyttä puhtaimmillaan. Myös vapaudesta, oikeudesta olla kuka on kun antaa muiden olla keitä he ovat, siitä että suomalaiset ulkomailla saattavat kusettaa sinua (mikä oli minulle hlökohtainen pettymys, oli ollut kuva että varsinkin ulkomailla autetaan kyselemättä, siksi että on samaa kansaa), ja nöyryyttä, aivan helvetisti nöyryyttä. Itsevarmuuteni perustan laajennustaso ja korotus, luotiin tällä reissulla. Muutaman reissun jälkeen olin niin valmis ihan mihin tahansa! 

Ja tietenkin sen elintärkeän tiedon että sitruunoita ei myydä kaupoissa, niitä kasvaa siellä kadunvarren puissa, ääliö!! ;DD

- Hi Sam, get us some lemons for the tequila, ok? - Yeah, for sure, right away...
Ja niin Sus' jolkottelee lähinpään mercadoon, no sitrones, seuraava, no sitrones, qe???
Tulee ulos toisesta kaupasta ja miettii että se kolmas minkä tietää on ihan ketun kaukana,
 ja katselee ylöspäin...
sitruunaan!!!


Yksi tärkeimmistä asioista oli se, että ei oikeasti tarvitse olla juuri mitään kun on vapaa ja saa ajatella rauhassa. Tarkoitan tällä aika pitkälti materiaalisia asioita kuten auto, asunto jne. mitkä yhteiskunta haluaisi meidän hankkivan jotta talous pyörii ja kansa voi hyvin ja verotuloilla hoidetaan heikoimmat jne. Kuulun ihmisiin joille materia merkitsee mahdollisimman vähän, en yksinkertaisesti saa sitä mitä haluan, ostettua. Missään ei myydä oivalluksia. Asioita voi kyllä oppia muiden johdolla mutta sen asian valaistuminen, se hetki kun tajuaa jotain... ei saa kaupasta, ei ole hintalappua, rahalla ei tee paskan vertaa. Mietittävä on jos halua niitä hetkiä. Siksi arvostankin suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaa niin älyttömästi - jos tyytyy siihen mitä saa, eikä tarvitse enempä,ä eikä ole sairauksia, niin saa sen verran että voi rauhassa miettiä! Ja ehkä keksiä jotain josta sitten joku keksii jotain ja tekee rahaa ja valtio saa verotuloja jne.

Vaan kun nyt olen ikäänkuin virallisesti tunnustautunut vähintään varttihulluksi niin ei kuin runoilemisiin!!

Onneksi huomenna on jo Runotorstai, saa julkaista viimeisimmän rakkaan lapsen, lähettää hänet maailmalle ja katsoa miten käy... .Sus'Fool as Sus' - Lemontree...

')Poikkeus vahvistaa säännön, saa sen elämään. Lukitut, poikkeuksettomat säännöt ovat kuolleita, ja siten ne kannattaisi muuttaa/poistaa. Viittaan esim. siihen jenkkien perustuslain lisäykseen joka sallii aseen kantamisen. se on tehty ajallensa, vaan se aika loppui jo yli sata vuotta sitten ja laki pitäisi kuopata sellaisenaan, muuttaa se nykypäivän ihmisiä ja tilanteita vastaavaksi. Näin järkeilin joskus 1998 - 2000.

4 kommenttia:

Erikoiset Asiantuntijat kirjoitti...

Hieno postaus! Pidin, ja jotain varmaan oivalsin!

Tärkeimmät matkat tehdään ilman matkatavaroita.

Ja toi biisi, Lemon Tree 👍👍😀

Sus' kirjoitti...

Tuo viimeinen lause on niin totta!!!

Hienoa jos jotain oivalsit, siihen on pyrje (ai että tykkään suomen kielestä, pyrje, hihiiii).
Nyt vasta tajusin että kommentti oli väärässä postauksessa alun perin, heh..niin sitä on olevinaan skarppi ja silleen ja sitten tällaiset palauttaa maan pinnalle. Kannattaa aina muistaa oma rajallinen osaamisensa, olemme vajavaisia ihmisiä..
Vaan pyrje kohden loistavaa huomista, se on se juju. Vaikka Putin kovasti yrittää kääntää kelloa taakse päin niin ketuiksihan se tulee menemään, siinä ei ole onnistunut kukaan.

sami niilola kirjoitti...

Jenkkien aselain muutos voisi olla pieni katasrooffi myyjille kun kauppa loppuu tai vähenee. Jostain kumman syystä alkoi tehdä mieli sitruunamehua.

Sus' kirjoitti...

Jos sieltä ne kaikkein mieleltään häilyväisimmät karsittaisi pois niin ei hetkauttaisi myyntiä. ne on kaivautuneet periaatteellisiin poteroihin ja saavutetut linjat on säilytettävä. Asennekysymys, tunnepitoinen asia, siksi niin vaikea vääntö vaikka ovatkin vähemmistössä. Niillä on vain liikaa rahaa. jonkun tosi rikkaan pitäisi mennä ja sanoa niille jotka ottaa rahaa NRAlta että saat saman multa kuin niiltä plus miltsin päälle, äänestät vain kiristämisen psta. Pala kakkua kun joku vain saisi myytä ajatuksen jollekulle Elon Muskille. Jenkeissä lähes kaikki on ostettavissa koska lopulta amerikkalainen unelma on olla rikas ja kun pääsee rikkaaksi niin yhteisö hyväksyy sen koska hän on onnistunut siinä mitä kaikki yrittää, tosissaan.

Ota tequilaa sitruunan kanssa, toimii, niin ja suolaa kans.

Kamala palapeli!!

 Siis Kamalan Luonnon palapeli, paljon elukoita, riittää tekemistä!! Tilaus täältä! Jee!!   Sus'