29 kesäkuuta 2022

Keskiviikon kootut

 Tukka pois ja linnaan!!Kun kalju hakee esikuvaa niin Kekkonen on ykkönen!!!


Olen jo kolmena vuotena peräkkäin ajanut kaljuksi tuossa toukokuun lopussa - kesäkuun alussa. Tänä vuonna meni eiliseen, eli ystävä ajeli (lainakoiran katsoessa säälien ;D) Tuli heti sellaiset viisi astetta viileämpi olo, sattuu olemaan tolkun paksu fleda joten tiedän tosiaankin miltä koirasta tuntuu, ainakin jonkun prosentin verran on samaistumispintaa. 

Kuumat kelit on alkaneet maistua näin ikääntyessä, tekee hyvää vanhoille ja niin useasti kaltoin kohdelluille luille. Vaativat itseasiassa muuttoa etelään talvisin vaan vielä eivät ole saaneet tarpeeksi joukkovoimaa taakseen. Ehkä joku päivä tämä norja varteni, jumalainen lihani, painostaa minut muuttamaan, ei pohjoiseen susien kanssa juoksemaan, niin kuin olen haaveillut, vaan etelän varikseksi vaikkapa Torreen.. . Elä vanhaksi ja tiedä.


Tuollaisessa pensaassa on tällaiset lehdet, kuva Tallinnan reissulta, satamasta.Elämä on jonkinlaisessa käymistilassa (musta tulee kiljua!!;), päätöksiä pitäisi alkaa tehdä, jotain täytyy muuttua, tapahtua ja on kohtuu tarkka kuva siitä mitä se muutos tuo tullessaan. Ei vain meinaa saada itseään käyntiin, että aloittaisi. Niin kuin aina, käyntiin kun saa mopon polkaistua niin sehän huristeleekin sitten jo itsekseen ja voi katsella maisemia ;)


                                          
Edellisen kuvaparin teksti käy myös tähän, jos joku tunnistaa kasvit niin ei kun nimiä komenttilootaan.


Oli joku artikkeli jossain lehdessä kuinka suomalaiset ovat vieraantuneet luonnosta, luontosuhde on huonontunut.. tai jotain.. Se mikä minua ihmetytti, oli että jos ei tiedä lintujen nimiä niin se on merkki vieraantumisesta? Miksi? Minähän vislailen, eli juttelen, linnuille ajoittain. En tiedä lintujen nimiä vaan en jaksa uskoa että yksikään lintu tietää minun nimeäni?? Mitääh?? ;D Kasvejakaan en tunnista nimiltä vaan hyvin niistä teen kukkakimppuja, sormet mullassa on mielestäni suhdetta parhaimmillaan, luontoa pitää olla kynsien alla ;) Sama koskee elukoita, eeeen kyllä tunnista kovin monta vaan osaan monen kieltä heittää uskottavasti, puhuin koiraa, kissaa, lintuja foneettisesti, kaikenlaisia kurinoita ja urinoita löytyy muristavaksi tarvittaessa. Hevoista opettelin kun mietin vuonna 1999 että haluanko ratsastaa. Meni joku kolmisen kk ja tulin johtopäätökseen että en, en uskalla nousta kasvinsyöjän selkään joka painaa puolisen tonnia. Se kun säikähtää ihan mitä tahansa petoeläintä, eli lihansyöjää, hahmottamatta sitä, että yhdellä kavionpolkaisulla menisi muutama, es. käärme, hengiltä helposti.
Päätin että vain poikkeustilanteessa, esim. tulipalo, nousen hepan selkään ja ohjaan meidät pois, hänen huolehtiessa liikkeestä, minun suunnasta. 

Ihahaa, vastasi hevoinen kuin kysyin miltä elämä tuntuu.


- Älä hirnu, hulluksi luulevat, sanoi hevoinen ja hirnui päälle ;D


Tein tekemättömiä töitä blogin suhteen eli lisäsin Runot-otsikon alle ajantasaisen runoston sekä lisäsin uuden sivun, eli Laulujen sanoituksia, kaikenlaiset oikeudet pidätetty, vangittu ja linnatuomiota vailla.
Elämä on, väittää DNA, ja niinhän tuo tuppaa olemaan, sillä jos elämä ei ole, niin kuolema on silloin ollut. Tähän psudoviisasteluun onkin hyvä lopetella... hih!
 
Hehee 👽!! Totuus on jossain siellä, näitkö kun vilahti ohitsesi?


Oikein mukavaa ja leppoisaa, sekä  nestehukatonta kesäkeskiviikkoa,
Sus'Rakastava Lusikallinen esittää biisin vuodelta 1966 eli hittinsä
Summer in the City - Kesä kaupungin
2 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Kalju pää on takuulla viileämpi kesällä, pitää varmaan vaan varoa ettei ole auringossa silloin ilman hattua. Kuuma on ok, etenkin pitkän talven jälkeen, mutta tällainen kamalan pitkä kuuma kuten täällä saa minut aina kaipaamaan kylmää, mutta takuulla itsekin kaipaisin lämmintä jos nyt asuisin taas Suomessa.
Minusta Suomessa on helpompi olla vieraantumatta luonnosta, koska sitä luontoa on niin paljon , kaupungeissakin. Täällä taas kaupungit rakennettu niin täyteen, ja muutenkin luontoa on laitettu moneen paikkaan missä ennen oli hiekkaa. Minulla onneksi nuo puiston luontokappaleet eli kissat.
Oikein hyvää kesäkuun loppua Sus.

Sus' kirjoitti...

Juu, täytyy pitää pari viikkoa huivia lämpöä vastaan , kasvaa toista senttiä per kk niin se on jo syksyn kylmiin sopivan lämmin;)
Tykkään kun ulkomailla kuljeskelee elukoita niin voi vaan kattella suht siistin ja syöttää jotain niin ei tarvitse silleen omaa lemmikkiä...
Sitä samaa Jael!

Kamala palapeli!!

 Siis Kamalan Luonnon palapeli, paljon elukoita, riittää tekemistä!! Tilaus täältä! Jee!!   Sus'