20 kesäkuuta 2022

Turhake tuunaamalla taiteeksi

 Olen jatkanut, (ja huomasin että itseasiassa jo aikaa sitten aloittanut,) tämän Rajat - postauksen aiheuttamaa pohdintaa. Katselin romuja joista olen tuunaamalla saanut siistin näköistä (imo) härpäkettä jota ihan ärsyttääkseen voi kutsua taiteeksi;) Herättää ne ajatuksia/tunnetiloja, mikä lienee taiteen eksistenssin funktio. Vähän sivistyssanoja tekee kaikesta virallisen oloista ja vastaanpanematonta, eikö? ;D
Vasemmalla siis Rajat -teos ja oikealla jo aikaa siten väsäämäni Totuus - ei pala tulessakaan! jossa ensi kerran on oudommat kehykset, tai kehykset yleensä. 

Vallankumouksen kehystin löytämääni peruutuspeiliin, siisti idea, tykkään, takana on kahva jolloin sitä voi pitää kädessä lähempää tarkastelua varten ja jota vasten se nojaa es. kirjahyllyssä. Kun käytäntö ja taide kohtaa ja sekoittuu, syntyy jotain mistä tykkään, yleensä.. aika monesti... hmm, jopa usein.On tuosta huume-aiheesta toinenkin, vielä keskeneräinen teos. itselle nousee siitä ainakin niin angstisen paskoja fiiliksiä että jos siitä pitäisi vielä taideteoksena maksaa niin jäisi väliin ;D Vaan jätetään se tulevaisuuden täkyksi.. .

Rappiotaideteos ottaa kantaa huumausaineisiin. Mietin, kun tuon munan tuohon lisäsin, että millainen mahtaisi olla lintu joka siitä kuoriutuisi? Narkomaanilintu eli..Nistiäinen?? Piritulkunmulkku? 
Lokkejahan ne ovat luonnostaan... heheheh;)

Turhakkeet - Laudanpätkä rakennusjätelavalta, samoin tuo kolmeruuvinenkantahärpäke, kaartuva putki sairaalan jätelavalta, lasinen formula-autoviinapullo lasiroskiksesta.
Taide - maaleja, hilettä, narua, ihmettelyä ja paljon tahraisia vaatteita.Haikaran löysin metalliroskiksesta, Luotijunan muovipohja printterin kansi, autiotalon piha.

Kävelin kaupungilla ja ovatten laittaneet jälleen Kauppakatua kesäkuntoon. Suurin osa kadusta kävelykatua, osalla saa ajaa autot, määritelty pihatieksi jossa kaikki tasa-arvoisia. Sen keskikohta on Kompassi, kohtauspaikaksi muodostunut Asema- ja Kauppakadun risteys. Siitä siis puhutaan Jyväskylän yhteydessä jos kompassi mainitaan.


Kompassi. The Compass.Laittoivat tuollaisen taideteoksen penkkien ympärille, sisään, pahus! hieno on juu mutta ei mahdu enää istuskelemaan ja aiheuttamaan pahennusta.... ;D

Pirteä väri, toimii!


Sellaista, voikaa hyvin ja pitäkää huolta, itsestä ja muista,Sus'


Electric Mary - Nicotine

Tässä biisissä on tappokitarariffi, juuri tuollaisia Sus' tällä hetkellä metsästää.
Kitaraa saatan intoutua renkuttamaan, ja riffiä metsästämään, joskus tunneiksi, yleensä vielä yöllä! Kuulokkeet päähän ja rock'n'roll!!2 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Tykkään kun poisheitetyistä esineistä tehdään taidetta. MInnes panet kaikki taideteoksesi?
Jyväskylän Kauppakadun aukio näyttää hyvältä. Mietin että koskas olin viimeksi Jyväskylässä, siitä on aikaa, viime vuosikymmenen puolella. Hyvää jussiviikkoa sinulle.

Sus' kirjoitti...

Uusi elämä esineille -projekti joo. ;D
Maalauksista, ja muutenkin taiteilluista esineistä, lentää suurin osa tietyn ajan jälkeen roskikseen. Osa jää pyörimään pesään ja jotain annan pois kun haluavat. Jotkut vain muuttaa muotoaan.

Kuin myös! Jussina soitan paljon musaa, käy fiilistelemässä;)

Kamala palapeli!!

 Siis Kamalan Luonnon palapeli, paljon elukoita, riittää tekemistä!! Tilaus täältä! Jee!!   Sus'