11 heinäkuuta 2022

Ettei totuus unohtuisi!!!!

 Ukrainan lisäksi maailmalla käydään useita muitakin sotia!! On Jemenin sisällissotaa, Myanmarin konfliktiä (jo vuodesta 1948) ja Tigrayn kriisia, Etiopiassa. Nämä siis ne joissa kuolee sata tuhatta per vuosi.

Pienempiä riittää 15, joissa kuolee 1 000 per vuosi ja sitten näitä sadan kuolleen sotia löytyy 9 eli siis melkein kolme kymmentä sotaa on meneillään ympäri palloa, pienempiä, isompia, aktiivisia, kuplien pinnan alla... .


WAR!! What it is a good for?
                       

Kuvat: Sujen sotatanner eli 
Kuinka nukkekotiharrastus käännetään miesten kielelle ;DD

Ennustin sen sodan sittenkin, en vain ymmärtänyt lukea oikeita merkkejä. Aloin tekemään sotatannerta joulukuun puolella, helmikuussa se oli jo tavallaan valmis, nyt siihen olen lisäillyt lähinnä väriä ja tykkejä sekä muuta omituisempaa roinaa. Sotaahan käydään Bling! -planeetalla jossa Maan  Asukit et Armeijat yrittää kovasti saada asemaa, ei onnistu. Vastapuoli on Henki joka on ottanut Maan Ihmisten et Armeijoiden taktiikat, aseet ja systeemit käyttöön, ihan vain huvikseen, antaakseen tasoitusta! Oikeasti voisivat vain mennä jokaiseen Maan Ihmiseen sisään, Henki kun käy Psyyken päälle niin siinä on äkkiä varttihullu vainaa tahi, loppuelo lukkojen takana kuitenkin. 
Bling! -planeetan rikkaudet eivät ole näkyvät jalokiviesiintymät, erivärisisä kiviä on liikaakin vaan planeetan vallitseva energia järjestelmä johon viittaavat kaarevat metalliosien näköiset jutut "maaperän kivien" välillä. Henki ottaa suoraan virtaa planeetasta joten pienet vauriot korjaantuvat sitä mukaa kun tulee. Ihmislihan sen sijaan on sitkeää mutta heikkoa. Kuinka helpolla saakaan lihakset shokkiin, ikivanha hengenkoti, huono järjestelmä, ajastaan jäänyt, ihmisten niin kovin rakastama. Raihnainen ruumis, varsi, vartalo, paska tukielinsysteemi jota painovoima hajottaa, kaikenlaiset taudit syö ja loput hoitaa ihminen itse, tupakoimalla, syömällä sokeria, teollista paskaa joka alkaa olla mikromuovia täys', viinaa juomalla varsinkin ja urheilemalla eli rääkkäämällä suoritusten äärirajoille jolloin voi huippukunnosta suistua rapaäijäksi viikossa. Noh, vuodessa, ja vähän viinaa avuksi.

Sellaista jorinaa kun aloittaa, sivujuonet loistaa olemassaolollaan!! Koittakaa saada tolkku, heh... .


Luettelo käynnissä olevista sodista. /Wikipedia


4 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Onpa sulla hieno "nukkekoti" vaikka aihe ei niin kiva.... Onkohan koskaan aikaa jolloin ei ole mitään sotaa... Sodat ovat ihan kamala asia, olen itsekin kokenut sotaa, lähinnä ilmahälytysten muodossa turvallisessa paikassa, en sen pahemmmin, mutta voi vain kuvitella miten kamalaa on kun sota on ihan konkreettisena vieressä.

Sus' kirjoitti...

En usko että tulee, se kohdentuu vain muihin eliöihin jossain vaiheessa kun mpallolta lähdetään.

Repolainen kirjoitti...

Reisun päällä kommentoiminen ei näemmä onnistunut sitten edes anonyymisti... kun ei täällä "höpötyksiäni" näy!
Siis WAU - arvostan, ensinnäkin tilastoja, ajantasalla pysymistä ja tietoutta sodista!! Niin respect... sillä mua on ärsyttänyt ja tulee varmaan ärsyttämään aina kaikki "vauhkoaminen", kun sota, tsunami tai vaikka joku virus tulee "LÄHELLE" (alkaa tappaa/vaikuttaa "meikäläisiin" tai lähellä asuviin) - niin silloin syntyy suoranianen hysteria - kaikilla mielipiteitä, pelkoa, auttamisen haluakin... mutta kun tuolla "kolmannessa maailmassa" jollekin vastaavaa tapahtuu, niin ei korvakaan lotkahda. Niin eriarvoisina itseämme pidämme... tsunamin aikoihin tuo kolahti mun otsalohkoon ensimmäisen kerran aphiten... länsimaalaisten tai yleensäkin hyvinvointivaltioiden turistien menehtyminen oli jotain järkyttävää...
kuka paikallisia tilastoi... ja sama meno jatkuu.... ne joilla on jo kaikki hyvin... ne nyt ei saa kuolla mihinkään - lockdownit kehiin...
No joo... tällaisia purkauksia päästelin reisun päällä... ja mielipiteeni on ihan omiani!!
Mut tosiaan arvostin, kun nostit globaalimmin asian esille ja "nukkekoti" saa myös täydet pisteet!! Upeita yksityiskohtia, värienkäyttöä!!

ja nyt jos tää klikkaus ei kotikoneeltakaan onnistu, niin sit repolaiselta pääsee jo perimmäisiä sanoja - vaikka aika harvoin niihin sorrun... jotenkin kuulostavat koomiselta meikäläisen suussa!!


Sus' kirjoitti...

Kiitos kommentista. Reipas kiroilu tekee hyvää ;DD

Kamala palapeli!!

 Siis Kamalan Luonnon palapeli, paljon elukoita, riittää tekemistä!! Tilaus täältä! Jee!!   Sus'