22 heinäkuuta 2022

Pantilliset tölkit/pullot roskiksen viereen, kiitos!

 Olen aina kesäisin kävellyt/pyöräillyt paljon öisin. Äsken juuri tulin kaupungin kautta -lenkiltä, ja aina pe-la tai la-su -öisin löytää yleensä kassillisen pull.. ,tölkkejä..hmmm .. tölkinkerääjä? Ei... pantinpoimija! Joo!! Mutta siis päivitystä pullonkeruuseen koska nykyään lasipantillisia on todella vähän. Saisivat laittaa niille 50 sentin pantin niin palautuisivat kiertoon, niin ostajien kuin kerääjienkin toimesta.Ihan noin isoja saaliita en ole kaapannut ;)


Taisi olla neljäs tai viides kerta loppukeväästä tähän hetkeen kun olen käynyt ihan kassien kanssa, tarkoituksella, keräämässä. sellaiset viiskööt euroa on taskussa, tai siis karkeissa, minä kun en osta nykyään makeisia kuin pantinpalautuksilla, suurin piirtein plus miinus nollassa olen, sen verran kannattaa;)


Mutta siis eli otsikkoon. Laittakaa hyvät ihmiset ne tölkit ja lasi- sekä muovipullot roskisten päälle/viereen, ei ne siinä kauan kaupunkialueella happane, meitä kun piisaa, siis keräilijäihmisiä, toiset kerää arvotaidetta, toiset kaiken liikenevän kadulta jotta elämä olisi aavistuksen helpompaa. Sama verbi, aivan eri varallisuuskerho ;D


itselle tämä on myös Pidä Suomi siistinä! -aiheinen juttu. jäi vanhasta kampanjasta mieleen tuo lause, hyvin toimii kun kampanjakin oli  kai ysärillä? En jaksa kääklettää enkä kaivella alisen tajunnan arkistoja, se ja sama.


Live and let pick..die..kunhan nyt jotain saa tehdä... heh, hyvää perjantaita, bilettäkää rauhallisen voimallisesti, ai niin unohtui:  en hyljeksi ulkomaan tölkkejä vaikkei niistä panttia saakaan täällä (stadissa on yksi kuulemma, Tallinnan tuliaisten palautushylsyt -kone.. .) Laittavat nykyään Superalkossa jne. lavan hintaan plus 2,40 eur eli sen pantin. 

Laivalta kantamatta samaan rahaan, hienoa!


Pidetään Suomi siistinä, aloitan haastamalla kaikki, heti huomenissa...Sus'P.s. Tämän kirjoittamisen jälkeen löysin jackpotin! Ravintola Ilokiven saunaosastolla oli la-iltana(17.7) opiskelijabileet ja kun su-aamuyöstä kävin vilkaisemassa, näin ison säkillisen. Roskia oli päällä joten oletin sitä roskasäkiksi vaan kun katsoin tarkemmin, siellä olikin ne bileiden hylsyt!! 22,60 eur on ihan riittävä summa puolen tunnin raahaamisesta, ja kun ymmärsin poistaa ne muutamat viina- ja viinipullot niin kevenikin huomattavasti. Kivaa oli sunnuntai-iltana käydä kaupassa. Täytyy sanoa että tekee hyvää päälle välillä tehdä "töitä", ansaita rahaa ihan omalla hiellä ja väsyllä. Karmalle kiitos, sanoin nimittäin mielessäni enne  paikan läpikäymistä että löytäisipä kassillisen tölkkejä, löytyi viisi!! Siis tavan muovikassi.


P.s.2 'Sus siunakkoon! -huudahduksella ei ole mitään tekemistä Sujen kanssa, kuten huomaatte, heittopilkku (hauska sana, heittotähti Japanista, -pilkku Suomesta ;DD, aseita...) on eri päässä. Jeesus siis siunaa, Sus' pärjää iittä.


2 kommenttia:

sami niilola kirjoitti...

Meilläpäin on ja paljon kerääjiä. Ihmiset viskaa ihmeen paljon pulloja, tölkkejä auton ikkunasta pihalle. Ja paljon muutakin. Aikamoisen saaliin olet kerännyt. Hyvä hyvä.

Sus' kirjoitti...

Pidä Suomi siistinä, aloita autostasi! ;D

Kamala palapeli!!

 Siis Kamalan Luonnon palapeli, paljon elukoita, riittää tekemistä!! Tilaus täältä! Jee!!   Sus'