23 heinäkuuta 2022

Saturday Classics 230722 ja Poimi roska päivässä -haaste!!

Olikin jo olemassa ja elossa tämä haaste;) 


Ensin haasteeseen. Eilen uhosin haastavani kun kerroin vanhasta Pidä Suomi Siistinä! -kampanjasta. Tuunasin 2.0 -version ja, eli Poimi Roska Päivässä! Periaatteessa noin lähes viisi miljoonaa roskaa lähtisi joka päivä eli kadut olisi metsien laittomia kaatiksia myöten siistejä vajaassa kuukaudessa? Tai jotain sinne päin.. .Lemmykin ymmärsi jo seiskyt-luvulla että Pysy Puhtaana!

Joskin tarkoitti sielun, mielen ja sydämen puhtautta, aitoutta.
So you see, the only proof
Of what you are is in the way you hear the truth
Don't be scared, live to win
Although they're always gonna tell you it's a sin
In the end, you're on your own
And there is no-one that can stop you being alone
Stay clean, stay clean
Stay clean, stay clean, it's our only offerHaastan kaikki, levittäkää haastetta!! Muovi pois luonnosta!! Lasinsirpaleet eivät tuo onnea juoksevalle, leikkivälle eli työtään tekevälle lapselle kun jalka on veressä polvea myöten ja draama on ainoa mikä toimii. Vähänhän niitä enää mutta sen sijaan kaikenlaista muovikrääsää kyllä lojuu siellä täällä, ynnä edesvastuuttomien, pihien, tai syrjäytyneiden köyhien dumppaamia kaiken maailman tavaroita. Teiden levähdyspaikat ja niiden lähistöt olisi hyvä käydä läpi. Varsinkin jos on vesistöjä lähellä.

ei kai se nyt liikaa ole ottaa roskapussi matkaan ja täyttää sitä, joko noukkimalla käsin käsineet käpälissä, tai voihan sitä väsätä piikin, ens. tulee A.Ankka mieleen, Ankkalinnan puistovahdeilla on sellaiset. Koiranpaskapussejakin oppi kansa käyttämään kohtuu haipakasti. Itse en suostu koiran jätöksiä poimimaan jos ulkoilutan, koirat käy ojassa paskomassa (siis ne joita minä ohjaan), sinne ne saa jäädäkin maatumaan. Sen verran sivuraiteelle että kun ulkoilutatte koiraa niin koittakaa muistaa että se on etupäässä koiran aikaa, ei sinun. Koiran täytyy saada haistella tekstiviestikeskuksia, pyöriä ja tutkia, nuuskuttaa ja pissata lirut merkiksi ties millä systeemillä. Kun annoin pari kesää sitten tutkimusmielessä täysin vapaat käpälät Mimmille niin se kiersi kahdeksikkoja joissa lähtöpiste sijaitsee kasin keskellä, ensin yksi ympyrä, kotiin päin mutta ohi ja toinen ympyrä. Tuli kirjoittaessa mieleen että viksu tapa, ihminen kun lähtee kävelemään suoraan niin kaarramme, yleensä oikealle, kun toinen kavio on yleensä enemmän tao vähemmän lyhyempi. koira taas päätyy lähtöpisteeseen väkisinkin kun suunnittelee kaarroksensa. Tekee sen kahdeksikon, pukkaa sen nurin saadakseen äärettömän käyttöön ja ei kun steppailemaan.

Makaava kasi siis merkkaa matematiikassa ääretöntä eli loputonta, päättymätöntä, jne. Jos nyt joku haluaa sen äärettömän käyttöön niin tässäpä kaavaa, ei kun laskemaan ;D


Lukujonon (xn) lukujen ääretön summa on lukujonon

x1,x1+x2,x1+x2+x3,x1+x2+x3+x4,

raja-arvo, jos se on olemassa. Summa kirjoitetaan usein


Pysytään Moottoripäiden innoittamissa orkestereissa, ainakin itse kuulen läpi ;) Peer Günt , vaikkakin soittaa bluesrockräimettä, on persuelementeiltään Lemmyn trioa vastaava, legendaarisin kokoonpano on se trio eli Lemmy basso ja laulu, Phil "Philthy Animal" Taylor ja kitarassa Eddie "Fast" Clarke. Twist-Twist Erkinharjuhan oli ominut soittotyylin Phililtä, ja varsinkin sen teatraalisuuden Muppetiten Animalilta. Osaa se nykyään soittaakin, kasarilla ei edes itse arvostanut itseään, sanoi vain että hieno idea kun laittaa joka puolelle peltejä nii aina kun lyö johonkin niin kuuluu joku kilahdus.. Heh! ;DDBring out my pistols, Bad Girls are backin town.
Kertoo riittävästi sanoituspolitiikasta näillä orkestereilla ;)

Itselle se hetki elämässä ku tajusin että ei minun tarvitse mennä keskustaa edemmäksi löytääkseni esikuvia rock-maailmasta, oli kun näin STT:n, sittemmin Rajuilman, jyväskyläläisen Rautiaisten veljesten (Opa, rummut, sanat, Rane laulu et machoilu, aidolla karsimalla varustettu rokkitähti!!)Tämä seuraavan tarinan kuulin Opalta ja kerron sen teille kunhan ensin laitetaan rokit soimaan ja volat kaakkoon!


Opa oli ollut hutventamassa ja kun hakeutui aamusta kotiin niin nainen ovella tivaamassa että 
- taas oltu juomassa ja huoraamassa koko yö, haisetkin..ja ja ja... 
- No en ole ollut huorissa, sen ja sen kaverin luona oltiin, sammahdin kun sillä oli viinaa, usko mua..Hetkinen nainen!! Kynä ja paperia ja turpa tukkoon viisi minuuttia!


"Luota muhun beibi, en koskenut sormellanikaan yhteenkään lutkaan ja
mitä vittua se sulle oikeastaan kuuluukaan!! ;DD
Sovituksellisesti hieno kohta tuossa biisissä.

Laitanpa yhden Maidenin, heidän kahdella ekalla levyllä oli laulajana Paul D'Anno, ja musa oli vielä aikaa raakaa mättöä, rokimpaa pauketta, kolmas levy vei tämän tien huippuunsa, bändi breikkasi ja musa alkoi muuttua progeilevammaksi Maideniksi. Kai se sitten metallia on, nykygenrejaotteluissa. Hassua että MetallicA:n musta levy on oikeastaan Black Sabbathia, eli heavy rockia eikä niinkään trash-metallia jota aiemmin tuuttasi vain ja ainoastaan. nyt RautaNeito ja Running Free:


Killers -levyn kannessa luuraava Eddie kirveen kanssa säväytti!Niin, teoriani on että se minkä BS eriytti omaksi genrekseen bluesrockista/progeilusta oli heavy rockia. Sellainen sanahirviö lyhenteenä kuin NWOTBHM eli brittihevin uusi aalto muutti heavy/hard rockin metalliksi, muutos on mielestäni enemmän soundillinen ja asennekysymys kuin varsinainen musatyylin muutos. Trash esim. on Hard Core -punkille sukua, poijjat, ja muutamat naisetkin,  vain laittoivat siihen sitä metallia sekaan. Kun Metallikakka ehti mustaa levyyn, tahti hidastui biiseissä ja niihin tuli enemmän mustia kuin vauhdikkaita sävyjä. Lisäksi kokoelma sanaviksuuksia, pseudoja tai ei, niin a vot. Heavy rockista olikin tullut yhtäkkiä valtavirtaa ja Musta Albumin jälkeen heviskitat soi niin popissa kuin iskelmässä. Tsekkaa Teräsniskan Vaiettu Rakkaus, siinä tilutetaan ja liukautetaan kunnon heavy metal -biisin perussoolonpätkä:


Trashneck? ;DD
Tykkään tästä videosta kovin, biisistä enemmän. Soolo alkaa 2:27 ja 3:09 kohdalla Suvin ääni nousuu askeleen ylös ja on aivan jäätävän upea, täynnä voimaa ja tunnetta.


Mnjaa, annoin postaukselle vapaat kädet ja tulikin esitelmää, menkööt.


Lisää klassikoita!


Hyvää lauantaimakkaraa pitkin viikkoa, leivän päällä! No ei, hyi että sitä edes saa kutsua makkaraksi!
Sus'Koska nyt tuli siitä mustasta levystä jauhettua niin Enter the Sandman mutta Lemmyn
laulamana, on Hetfieldiä enemmän luonnetta tuollaiseen biisiin, siis äänessä.
Muutoinhan eri sarjaa kun toinen tekee levyjä terapeutin kanssa, ja toinen juo viskikolaa ja vetää vauhtia/koksua, sekä pelaa yksikätistä. Hauska anekdootti: live-levy No Sleep 'til Hammersmith joka tuolla kys. odeonilla on äänitetty, oli kiertueen päätös. Seuraavan live-levyn nimi oli No Sleep at All. ;DD

Lemmy Kilmister erotettiin Hawkwind-yhtyeestä vuonna 1975 päihdeongelmiensa takia.[2] Hänet pidätettiin rajalla Kanadassa kokaiinin hallussapidosta epäiltynä.


Väärä tulkinta!! Lemmy erotettiin, ei huumeongelman, vaan väärien huumeiden takia. Muut veti happoa, pilvee jne. Lemmy piristäviä eli vauhtia ja koksua. Kamansa kullakin. Lemmy myös oli hetken aikaa Jimi Henrixin roudarina, toi mm. amerikoista Lontooseen (tai toisin päin) 125 000 matkaa eli lsd-lappua, Jimi niitä rouski kuin leipää, minkä kyllä kuulee musasta! ;D10 kommenttia:

lepis kirjoitti...

Tosi kiva kun otat osaa roska päivässä talkoisiin! Tuolla on niin paljon ajattelemattomuutta roskien luontoon heittämisen suhteen että kaikki julkisuus on myös hyväksi. Kiitos!

Laaja kattaus musiikkia ja ehkä tuo Peer Gunt tänään upposi parhaiten!

Sus' kirjoitti...

Putsis kliin, sanoi talkoolainen;)

Einari Sinappi kirjoitti...

Peer Gynt toimi kasarilla ja toimii vieläkin. Olivat rockin suomenmestareita aikoinaan. Yx työkavri on myös rockin suomenmestari. Asiallista rytmiryhmää hänkin siis. Rock, rock!

Sus' kirjoitti...

Tuli Günt nähtyä monesti kun kiersin 09:n perässä, olivat yhteiskeikoilla aika usein.

Einari Sinappi kirjoitti...

Nollaysi oli kasarilla kovaa valuuttaa. Jopa kansainvälistä uraa odoteltiin mutta jäi piippun jostain syystä se. Intrigue. 🤟

Ize näin Peer Güntin kerran livenä, erittäin toimivaa settiä se.

SusuPetal kirjoitti...

Peerit toimivat edelleen, oli kovaa settiä jo aikanaan.

Sus' kirjoitti...

Kiitos kommentista.

Einari: - Se jäi uupumaan sitä final countdownia eli vastustamatonta hittiä. Saivat Gillanin tuottajaksi ja acsalaman skandinavian lämppäripestin, oli neljä isoa keikkaa, helsinki, tukholma, oslo ja köpis. Ei vain ollut momentum, se vain jäi tapahtumatta, harmi.

Pöllö kirjoitti...

Hattu päästä roska päivässä haasteelle; tiedät että kiitän ja kummarran toiminnallesi!

Tänään vietiin oman kylän kierrätyspisteelle lasia ja metallia ja eikös taas kurkkinut sieltä roskalaatikkorivistön nurkan takaa joku pönttö joka "ei sopinut mihinkään". Tunnustan: jätimme sen itsekin sinne, koska olimme jo lähdössä ja, usko pois, kierrätyspisteelle oli JONO!
Mutta ne omat roskat, joita sinne ei voinutkaan jättää, pakkasimme takaisin autoon ja tuotiin kotiin odottaan kaatiskeikkaa joskus tulevaisuudessa.

Tunturiruipelo kulkee paljon luonnossa ja etenkin siellä omalla kotijoellaan sitä raivaamassa (tai no, se on nyt loppu, ikä tuli vastaan..) - jos kaikki ne tölkit olisi jättänyt hänen kajakkiinsa, mitä hän sen n. 16 km matkalta mitä hän jokea pari kertaa viikossa kesän aikana kävi raivaamassa, hän ei olisi enää loppukesästä sinne itse mahtunut. Ja mystisintä minusta tässä on se, että joku ei kulje tien vieressä, muutaman sillan ali!

Me sen sijaan asutaan maantien vieressä ja meidän roskiksemme on tuossa tien varressa (luonnollisesti), ei katoksessa. No, en tietenkään tykkää, että sitä käytettäisiin yleisenä roskiksena, mutta vielä vähemmän pidän siitä, että meidän kohdalle tienpenkalle, siis periaatteessa meidän tontille ja varsinkin siihen ROSKIKSEN ETEEN heitellään roskia: jätskipapereita, kahvimukeja, rutistettuja (mikä järjen köyhyys!) tölkkejä jne. Laittaisivat sitten sinne roskikseen, mutta että siihen kohdalle.
Vaan kun on kiva auton ikkunasta heitellä roskia sinne tänne. &""¤&(%/#/""&&#&""%

Sus' kirjoitti...

Pöllö kuumenee, Helvetilliset suuttumuksen lieskat polttavat napalmin tavoin roskaajien sielua, juuri nyt!

Pöllö kirjoitti...

Paree on polttaakin.... Itse olen pikkulikkana äidin toimesta oppinut poimimaan maasta muidenkin pudottamia roskia - äiti luuli minun pudottaneen karkkipaperin maahan ja pisti minut nostamaan jonkun toisen pudottaman paperin vaikka kuinka pistin vastaan. Silloin opin, että omat roskat joka omaan taskuun tai itse lähimpään roskikseen EI MAAHAN. :D

Kuumottakoon kaikkien roskaajien ja luonnonpilaajien korvia ja persuuksia oikein kunnolla!

Kamala palapeli!!

 Siis Kamalan Luonnon palapeli, paljon elukoita, riittää tekemistä!! Tilaus täältä! Jee!!   Sus'