14 elokuuta 2022

Ajankuva - Suorita!

 

*)



On mennyt monen ihmisen elämä suorittamiseksi. Yhteiskunta ja työmaa vaativat yhdeltä henkilöltä yhä enemmän. Työvoimakustannusten ollessa suurin menoerä, kasataan yhdelle henkilölle aiemmin kolmen tekemät asiat. Näin mutuna heittelen noita lukuja, mene ja tiedä, mutta loppuun palamisia tapahtuu entistä enemmän ja esim. sairaanhoitajien kuormitus, ja kissa kiitoksilla elää -kannustukset saavat monet heistä vaihtamaan alaa, suurin osa miettii sitä.

Miten se voi olla niin vaikeaa yhteiskunnan osoittaa ylikuormitetuille henkilöstölle edes riittävää rahallista bonusta? Missä tahansa firmassa saisivat extraa vuoden lopussa ja runsaasti. Ei sairaanhoitajille.

Fortumin idiootit sen sijaan nostelee puolen miljoonan kannustinpalkkioita kun ovat onnistuneet tekemään 10 miljardin virhekaupat saksalaisen Uniperin kanssa sekoillessa. Kun firma oli vielä nimeltään Imatran Voima (? en ole ihan varma nimestä mutta suomalainen se nimi aiemmin oli) niin tekivät sellaisen huiman tempun että nostivat useaan kertaan peräkkäin sähkön hintaa, ja koska sitten väkiselläkin tekivät älyttömät voitot, jakoivat toisilleen 500 miljoonan markan kannustinpalkkiot. Kyllä siinä palkittiin suorastaan taloudellisia neroja, on se kovaa keksiä että kun  hintaa nostaa, ja kulut pysyy samana, niin käteen jää enemmän jaettavaa. Tästä oivalluksesta siis mahtibonukset. Joten eivät ole ensimmäistä kertaa pappia kyydissä, silloin tosin tekivät edes voittoa, nyt tekevät tappiota ja saman verran saavat bonuksia, vittu mikä systeemi valtion omistamassa firmassa (suurelta osin aiemmin, vieläkin iso siivu). Telia/Soneran sekoilut nousee mieleen.. on se niin väärin kun ei ole lakia estämässä suomalaisia liikemiehiä joutumasta eurooppalaisten kusettamaksi.


Henkilökohtaisella tasolla moni siis suorittaa, se oli alkuperäinen vuodatuksen aihe ja josta olen, kas kummaa, rustannut runon ;D (huom pvm, aika monta tuli sinä yönä..)


*)



Suorita!


Ylen söin, oksensin.

Liikaa join, sairastin.


    ..oppinutkaan en mitään.


Liikaa vedin, yliannostin.

Painoin kaasua, yhä nopeammin.


    Kiidin lailla nuolen,

    seinään törmäsin.


        ..enkä oppinutkaan, niin mitään.


Yli kaiken rakastin, petettiin.

Itkin, raivosin, jätettiin.


    Iltaa kohden jo ihastuin,

    yöllä intiimisti rakastuin.


        ..vieläkään en oppinut, yhtikäs mitään.


Tein töitä, loppuun paloin.

Viimein elämääni, miettiä aloin.


    Tuumasin, opetella täytyy

    olemaan toisin, ennen k….



Kuolleita


Seppo Suorittaja

Syntyi, suoritti, kuoli.

Yhteiskunta kiittää verotuloista.



Sus’310722


Huom! Runotorstai alkaa siis 25. kuluvaa kuuta, teroita lyijykynäsi, osta uusi musta vihko ja osallistu!!

Tuumiskelin tuota (runotorstain aloittamis)asiaa ja ehkä siksi alkoi runoja tulla kuin hanan olisi aukaissut. Noh, tämä taitaa olla sen yön.. ööö .. viides julkaistu, eli kai niitä kymmenkunta tuli, jonkun verran silkkaa silkkoa ja sekundaa. Itseasiassa aika normi. Tulevat puuskittain, pitää antaa hautua välillä, ja on taas mitä kirjoittaa.




*)





Suloista*) sunnuntaita,



Sus'



P.s. Henkinen kotiplaneetta -testi.


Maa (🜨)

Olet tällä hetkellä juuri oikeassa paikassa! Henkinen kotisi on Maa – kolmas planeetta Auringosta katsottuna.

Maa, jota kutsutaan myös Tellukseksi, on kiviplaneetta, josta löytyy paljon elämää. Planeettaa ympäröi ilmakehä ja sillä on yksi kuu.


Miellyttävää olla samassa paikassa hengen kanssa. outoa olisi jos olisi mieli Saturnuksessa jalat maassa ja pää pilvissä, eh..hehehehee!


4 kommenttia:

sami niilola kirjoitti...

Ihania söpöläisiä. Monessa työpaikassa ihmeellisten laskujen jälkeen Duunarissa on aina vika vaikka virma tekisi valtavia voittoja. Monessa sairaalassa ja terkkuloissa on suunnaton työvoima pula. Ja kumma kyllä sielläkin hoitaja on kaiken pahan alku. Näin kuulin eräältä jonka tytär on turussa hoitajana.

Sus' kirjoitti...

Näin se vaan menee, outoa.. ;(

Timo Kyttä kirjoitti...

Tuossa Fortumin tapaukses taitaa olla ongelman syy, että pomoilla on homman onnistuttua tiedos iso palkkio, mutta jos ei onnistu, niin siitä ei tuu mitään rangaistusta. Silloin kannattaa ottaa riskejä. Ja kun Fortumia on tullut ostettua, niin nyt se ei yhtäkkiä ookkaan enää niin hyvä paperi. ☹️

Sus' kirjoitti...

Sähkön myynti kun on niin helvetin vaikeaa... :(

Pelin historiaa..

Areenan sivu lle, hyvä dokumentti Monopoli n historiasta, kuinka kaikki onkin toisin kuin aina on sanottu olevan, ja sitkeästä taistelusta t...