02 elokuuta 2022

Jeesusteippimessias

 Jännä lempinimi tällä kantrimuusikolla ;) Oikealta nimeltään siis Michael David Fuller joka 70 kg laihdutettuaan nimesi itsensä uudelleen Blaze Foleyksi.



Deputy Dowg eli Blaze Foley.



Vuonna 1989 kuollut mies on ajankohtainen hänestä tehdyn elokuvan ja dokumentin tähden, suosittelen molempia. Jupisin muistaakseni jo aiemmin vaan en nyt löydä kyseistä postaustani, näillä mennään.


30 vuotta sitten kuollut Blaze Foley jäi urallaan vaille menestystä, osin huonoa tuuria, osin omaa syytään. Nyt Blaze nähdään sekä Kevin Triplettin kotitekoisen dokumenttielokuvan että Ethan Hawken syystäkin kehutun elämäkertaelokuvan päähenkilönä.


Edellinen on laina tästä Ylen jutusta. Mies on kapinallinen, alkoholisti, eksentrinen, ja ennen kaikkea erittäin hyvä muusikko joka teki yksinkertaisen vastustamattomia biisejä!


Kannattaa perehtyä sanoituksiin, niissä on jotain...täydellisyyttä hipovaa.

Seuraavaan biisiin viitataan heti elokuvan alussa kun Blaze sanoo tulevalle kumppanilleen: 

        Kauneutesi ei mahdu kuvaan.


Kyyyyyyllä tuolla iskureplalla pitäisi jo irrota, mitä?? ;D

Eräs jäi Outhousen keikalta jäänyt välispiikki jäi mieleen: 

Ehkä linnunrata on valtava äänilevy, ja elämänne on neula.

 

Tuo siis ekokuvasta, siitä ja dokusta löytyy paljon yksittäisiä heittoja, joita jää kelaamaan. Paljon on ajatusta takana joissakin lausahduksissa, huomaa että mies on miettinyt asian jos toisenkin ja useampaan kertaan. Samaistumispintaa löydän itseeni monesta kohtaa, ehkä suurimpana se periaate että love over gold ja mind over matter, eli ei rahalla saa sitä mitä minä, tai hän haluaa, kun haluamme vastauksia kysymyksiimme. 

Mietittävä ne on. Ihan itse. Jotain kannattaa tosin omia muilta, esim. mr Foleyltä, kelpaa hyvin minun gurukseni tämä huuru-ukoista huuruisin;)

En ala spoilaamaan enempiä, lukekaa juttu ja katsokaa doku&leffa, kerrassaan viihdyttävää tarinaa ja voin sanoa että todellisuus on jälleen kerran paljon uskomattomampaa kuin fiktio ikinä, ihan järjettömän draaman kaaren on mies elänyt. Kuin tehty legendaksi joka hänestä muodostui muusikoiden keskuudessa, erittäin arvostettu biisin tekijä.


On virkistävää, että kaikesta epäonnesta huolimatta sen paremmin Kevin Triplettin dokumenttielokuva kuin Ethan Hawken elämäkertaelokuvakaan ei vänkää Foleyn kärsineen urallaan mitenkään poikkeuksellista epäoikeudenmukaisuutta. Toivottoman huono tuuri hänellä tietysti oli – mutta niin on 99 prosentilla maailman muistakin muusikoista. 

Antti Lähde

 


 

Allekirjoitan, olen saanut osani tuollaisista momentumeista. 

Elokuva ja dokumentti, molemmat linkit vievät Yle Areenaan.


Suosittelen,




Sus'

3 kommenttia:

sami niilola kirjoitti...

Jesari, ehkä yksi maailman parhaista keksinnöistä. Isoisoisä korjasi kuulemma kaikki maalarin teipillä.

Timo Kyttä kirjoitti...

Mullakin tuli kerran kerättyä blogijuttu mihin kaikkeen jesaria käytettiin maailmanympärysreissulla. 😃 Nyt taisi viime reissulla tulla taas jokin uusi käyttö, ja mökillä oli Kira näemmä sillä korjannut taulun kehyksen.

Noi henkilökuvausleffat on yleensä kiinnostavia, kiitos vinkistä. Musa ainakin kuulosti hyvältä.

Sus' kirjoitti...

Jesari on kyllä monitoimiteippiä, pathaillan paikkasin crocksini, taas voi pitää muutaman kuukauden lisää ;)
Timo - Phil Lynottista on omansa Areenasta (thin lizzy0 ja ja sit siitä Poguesin laulajasta, irkkumusaa, hyviä molemmat.

Pelin historiaa..

Areenan sivu lle, hyvä dokumentti Monopoli n historiasta, kuinka kaikki onkin toisin kuin aina on sanottu olevan, ja sitkeästä taistelusta t...