10 elokuuta 2022

Sus' kannattaa kayttöhuoneita!

 Eduskunta saa käsiteltäväkseen aikanaan kansalaisaloitteen pohjalta lain huumausaineiden käyttöhuoneista. Kannatan ehdottomasti kyseisiä huoneita vaikka itse en niitä käyttäisikään, en ole koskaan tarvinnut vetää missä sattuu, edes silloinkaan kun se oli päivittäistä. Koska olen itse koukkuun itseni ripustanut, olen myöskin itseni niistä pois nostanut ja se tekee minusta hieman erilaisen käyttäjän. Vaan suurin osa on niitä jotka ovat ajautuneet addiktioon ja kehittäneet siitä ongelman itselleen ja siihen siten havahtuneet, niin tilanne on aivan eri. Silloin ollaan kodittomia, eletään katuoja-tyyppisissä ratkaisuissa, vedetään mitä jamissä sattuu, käyttäydytään miten sattuu, ja jätetään käyttövälineitä lojumaan ties minne pikkupentujen ihmeteltäviksi.



Käyttöhuone


Jälleen kerran ne jotka vastustavat niitä, ovat heitä joilla ei ole mitään vitun käsitystä siitä millaista on kuulua ö-luokan kansalaisiin, ja elää sitä paskaa elämää. Poliisi joka näkee mitä touhu on, haluaa niitä että saavat ongelmatilantee ja -käyttäjät hallittuihin sisätiloihin, lasten äidit niitä haluaa ettei pikkulasten hiekkalaatikolta ja leikkipaikilta saa Hiv;tä ja C-hepatiittia pennut vahingossa sinne jätetyistä vehkeistä, kaikki narkomaanien parissa toimivat kannattaa ja suurin osa nisteistäkin on että olisi parempi jos olisi.. . Osa tosin on vainoharhoissaan saletteja siitä että niitä poliisit tarkkailevat.. juujuu, nykyajan poliisityö perustuu maahantuojien ja levittäjien kiinniottamiseen, niillä ole pitkään aikaan enää riittäneet resurssit tavan käyttäjiä seurailla.

Vaan seuraavassa hyvä tiivistys:


Käyttöhuoneita vastustaville haluaisin sanoa, että olkaa kilttejä ja perehtykää asiaan. Lukekaa tutkimuksia ja kuunnelkaa ihmisiä, joita käyttöhuoneet koskevat. Ihmisoikeudet eivät ole mielipideasia, ja tässä monelle on kysymys elämästä ja kuolemasta.


 Ylläoleva tästä jutusta, suosittelen jos haluat lukea erään selviytymistarinan.


Ihmetyttää suomalaisten änkyröinti tällaisissa asioissa. Kööpenhaminassa oli järkyttävä heroiiniongelma monta vuosikymmentä. Ratkaisivat ongelman alkamalla tarjota käyttöhuoneissa ilmaista heroiinia niille jotka olivat pitkään olleet koukussa. Kolmen vuoden sisällä 80% lopetti vetämisen!!! Huomasivat että ilman sitä sähinää joka aiheutuu kaman ja rahan hankkimisessa, se pelkkä kamanveto on itseasiassa ihan vitun tylsää. Ällistyttäviä tuloksia! Ja se että tajusivat käyttää tarpeeksi avoimesti ratkaisuja ja hoitivat asian pois päiväjärjestyksestä. Norrebrogaden (kirjoituksen lopun linkistäjuttuun, siinä puhutaan Vesterbrosta, siinä siis norren vieressä) alue oli pahinta seutua, kävin siellä muutamaan otteeseen ysärillä ja kyllä hirvitti minuakin vaikka tulinkin siitä maailmasta. Taso oli vain monta kertaa hevimpää9minä pilveä, ne heroiinia). Siellä on pelottanut kävellä, siis päivällä, iltasella en olisi sinne nokkaani uskaltautunut työntämään.

Mitäpä luulette, menisikö Suomessa läpi moinen?? Kristilliset, etunenässä Päivi, huutamassa: - Hulluutta!! Teemme narkomaaneja nuorisosta!! Jne. asiaankuulumatonta sontaa.


Toivottavasti aloite menee läpi eikä hautaudu valiokuntiin eikä jää sotien tai tautien varjoon. Tämä on asia joka koskettaa tuhansia käyttäjiä, kymmeniä tuhansia heidän omaisiaan. Sen sijan että käydään hävittyä huumesotaa, ongelma pitää ottaa haltuun eikä yrittää hävittää, se kun ei onnistu niin kauan kun kyse on ihmisistä. Osa jää koukkuun, sille ei voi mitään ja ihminen on syntinen luonnostaan, syntejä halajava. Turha muuten kuvitella etteikö huumeita löytyisi joka ikisestä yhteiskuntaluokasta, ikäryhmästä, tulotasosta riippumatta. Rikkaat voivat vain piilottaa käyttönsä paremmin ja vetää puhtaampaa kamaa. Ja osa narkeista on sitä mieltä että he eivät ole narkkeja kun saavat kamansa reseptillä, lääkäriltä. Opiaatteja eli kivunpoistajia määrätään ihan tolkuttomia määriä ihmisille, kaikkein helpointa on stressin keskellä painivalle lekurille kirjoittaa resepti.


Ratkaisuja, ei vastakkain asettelua. Huumausaineiden käyttö on yleensä seurausta yhteiskunnan syrjäyttämille, vähäosaisille jotka haluavat tylsyyteen ja tapahtumattomuuteen taukoa, lomaa. Itseaiheutettu juu mutta muuttuu sairaudeksi hyvin nopeasti ja sitten ei ole muuta vaihtoehtoa kuin jatkaa, siirtyä korvaushoitoon (suomessakin saa siis ilmaisia huumeita kun suostuu systeemin nöyryytettäväksi ,ja niihin annoksiin joita he päättävät sinun tarvitsevan--->syy miksi  en ikinä sinne hakeudu. Tällä hetkellä vedän viidesosan siitä mikä on heidän minimi, huoh), tai lopettaa ja käydä se ruljanssi läpi. Ongelmat ei katoa jättämällä nämä henkilöt oman onnensa nojaan, päin vastoin, rikokset lisääntyvät jne.  Sitä paitsi itseaiheutettua on alkoholismi, diabetes, korresterooli (se korkea) ja ties kuinka monta muuta elämäntapasairautta löytyykään mutta vain nistejä ja alkkeja syrjitään ja huolella.

 Tunteet sivuun ja rationaalisia päätöksiä jotka perustuvat faktoihin, eivät mielipiteisiin!! Nih!


Kuinka käyttöhuoneet tulivat Tanskaan.


Kansalaisaloite on hyvä juttu, koen sen lisäävän demokratiaa.



Sus'


Selviytymistarina-jutun lopusta:

Käyttäjät yhä nuorempia

Huumeiden käyttö on lisääntynyt Suomessa huomattavasti koko 2000-luvun ajan. Kasvu näkyy erityisesti nuorten, alle 25-vuotiaiden ikäryhmässä: Suomessa ihmiset kuolevat huumeisiin kymmenen vuotta nuorempina kuin muualla Euroopassa.

Käytön lisääntyessä ovat lisääntyneet huumeiden aiheuttamat haitat, joista äärimmäisenä ilmiönä ovat kasvavat huumekuolemat.

Vuonna 2020 huumeisiin kuoli 254 ihmistä. Se on enemmän kuin esimerkiksi liikenneonnettomuuksissa kuolleiden määrä.

THL ehdotti tammikuussa huumekuolemien ehkäisyyn muun muassa hoitoon pääsyn nopeuttamista, avun pyytämisen kynnyksen madaltamista, opioidikorvaushoidon parantamista, päihteiden käyttöhuoneiden kokeilua ja mahdollisuutta saada yliannostuslääkkeitä myös kotiin.

Myös Helsingin kaupungin teettämän moniammatillisen selvitystyön mukaan valvotut käyttötilat voisivat vähentää yliannostuskuolemia.

Ei kommentteja:

Pelin historiaa..

Areenan sivu lle, hyvä dokumentti Monopoli n historiasta, kuinka kaikki onkin toisin kuin aina on sanottu olevan, ja sitkeästä taistelusta t...