04 elokuuta 2022

Minun valkoinen polkupyöräni

 Kaksipyöräinen kuljetusvälineeni, rakas sakemanni, Milwaukee - made in Germany, oli huollossa. Nyt on kuin olisi lähes uusi pyörä alla: vaihdevaijeri oli poikki, ja sitä ennen vaihteet oli säädetty pieleen eli en voinut käyttää kuudetta ja seitsemättä vaihdetta. Nyt toimii ja hyvä niin, sillä ajattelin suunnata vielä ennen syksyä metsään, ja tulee maantieajoa sellaiset 27 km suuntaansa. Samoin jarrut olivat ihan pielisjärvessä, nyt molemmat toimii ja se ominaisuus mitä rakastan levyjarruissa,, eli pysähtyy tarvittaessa kuin seinään, on jälleen käytössä. Uskaltaa siis ajaa tosi lujaa keskustassakin.

Kiitos ja kumarrus Uusiotuotteen polkupyöräkorjaamolle (ens.linkki - kartta, toinen - esittely), loistavaa työtä ja nopeastikin sain vaikka oli jonoa, sekä sopuhintaan!! Suosittelen!! Aouuuuuuuuuuuuuuu!!





Ei mahdu Suomihukan päähän miksi on nimetty Milwaukeeksi, vaan uudelleen
nimeäminen tulee tapahtumaan lähiaikoina. Ehdotuksia? Pitää olla saksankielinen,
tai saksaan viittaava, Vaterland olisi kohtuu jyrkkä?? ;DD

My white bicycle!


Kun hain pyörän, alkoi soimaan otsikon biisi päässä. Nazarethin paukkuessa poljeskelin innoissani siitä, että on taas toimiva pyörä, ja siitä, että tästähän saa postauksen ;P  Sitten sattuikin jänniä: kun kuuklasin biisiä, kone tarjosi ensimmäisenä Tomorrow -yhtyeen ensimmäistä sinkkua vuodelta 1967. Jälleen yksi cover jonka Nazareth on tehnyt, niitä on yllättävän paljon. Se ehkä osittain selittää sitä miksi orkesteri ei ole noussut siihen terävimpään kärkeen kuin hetkeksi seiskyt-luvulla, ja sen, että se tipahti A-luokasta B-hen. 

Nämä luokittelut siis ihan vain kaupallisuuden perusteella. Itselle bändi  on, ja tulee olemaan ykkössarjassa, top kympissä. Rakastan laulajan ääntä, ja bändi hoitaa tonttinsa kiitettävästi. Kunnioitettavaa on myös se että riippumatta levymyynnistä, Nazareth painaa eteenpäin, tekee sitä minkä tähden se on perustettu - soittaa hyvää musaa!! Paineettomuuden kuulee otteesta, asenne paistaa läpi myös hyvinkin erilaisten biisien julkaisussa. Esim. tämä kyseinen My white bicycle, sen olisi management tai levy-yhtiö ampunut alas jos bändi ei pitäisi päätään ja linjaansa (edellinen oletus, saletiksi en osaa sanoa). mutta siis, ensin Nazarethin biisi, sen jälkeen se alkuperäinen, huomattavasti happoisempi, huuruisempi veto.



Omistan biisin sakemannilleni!
 Minä poljen, minä ohjaan, mummolaan ei mennäkään




Musiikillinen yksityiskohta - Tommorrow'n alkuperäisessä basisti soittaa alussa kahta ääntä. Nazarethin basistilla on progressiivisempi ote, ja soittaa kolmea ääntä!! Hauskaa, rokkibändin basisti on progempi kuin progebändin ;DD

Ja nyt seuraa yllättävin osuus koko projektissa: biisin idea on saatu hollantilaiselta anarkistiryhmältä Dutch Provos, joka starttasi lainapyöräsysteemin maailmaan, Amsterdamissa. he käyttivät valkoisia polkupyöriä, ja perusidea oli että voit ottaa pyörän, ajaa sillä, ja jättää sen sinne  mihin päädyit. 

Kuulostaa tutulta, eikö?


"My White Bicycle" is a song written by Keith West and Ken Burgess. It was Tomorrow's debut single.[2] According to Tomorrow drummer John 'Twink' Alder, the song was inspired by the Dutch Provos, an anarchist group in Amsterdam which instituted a bicycle-sharing system: "They had white bicycles in Amsterdam and they used to leave them around the town. And if you were going somewhere and you needed to use a bike, you'd just take the bike and you'd go somewhere and just leave it. Whoever needed the bikes would take them and leave them when they were done."[3]

            Ylläoleva on osa linkin wikipedian artikkelia. 

 


Niinpä vain pyörän hakemisesta huollosta sukeutui hieno hetki tunnetasolla, ja uutta tietoakin kerääntyi. Tuolla anekdootilla on hyvä elvistellä jossain bileissä: Tiesittekö että Nazarethin... blaa-blaa.. .



Sellaista kivaa torstai-iltapäivään/iltaan,




Sus'



Ja ainahan voi osallistua Bicycle Raceen kuunnellen Queenia. Olen saletti että Freddie, biisintekijä, on kuunnellut Tomorrow'ia ja sen valkoista, ovat nämä biisit niin kuin serkkuja keskenään, toimien molemmat hyvin. Enkä siis syytä plagioinnista, onpahan vain aihepiiriyhtenevyys eli polkupyörät.
Hauskaa kuulla kesken biisiä (molemmissa) polkupyörän kelloa, sellaista pirrrr pirrr . 


P.s. Seitsenottelija Saga Vanninen voitti toisen peräkkäisen MM-kullan!!

4 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Hienoa että pyörä nyt korjattu niin että sillä voi tehdä kunnon pyöräretkiä.🚲Tuo laulukin niin passeli sille, voin ihan kuvitella miten huristelet valkoisella pyörällåsi, kuunnellen samalla tuota laulua, joka kuulosti tutulta, joten olen tainnut kuulla sen joskus. Kivoja pyöräretkiä 🚲🚲

Sus' kirjoitti...

Lähden jossain vaiheessa kilpailemaan itseni kanssa eli bicycle race jolloin bändiksi vaihtuu queen ;)

sami niilola kirjoitti...

Rammsteinilta löytyy aika hyviä biisejä vaikka en saksaa ymmärrä. Ausländer,angst.. pyörälle nimi.

Sus' kirjoitti...

Deutchland on harkinnassa, samoin Reichrad joka on suoraan käännettynä Valtakunnanpyörä, yksi voisi olla Volksrad, tai Volksvelo, eli kansanpyörä, velo ja rad on sama, rad itä-saksalainen termi.

"Satulaan Volksvelon loikkasin, polkupyörän huimaan vauhtiin polkaisin..."

Kiitos Sami, inspiraatiosta, samoin Jael, tuo Queen alkoi soimaan päässä kun luin kommenttisi, syytä en tosin tiedä... ;D

Pelin historiaa..

Areenan sivu lle, hyvä dokumentti Monopoli n historiasta, kuinka kaikki onkin toisin kuin aina on sanottu olevan, ja sitkeästä taistelusta t...