08 elokuuta 2022

Jääkiekkosensei ei ole automaattisesti kaiken sensei..

SELÄNNE on Twitterin seuratuimpia suomalaisia, jonka sanomisista on kiinnostunut yli 182 000 rekisteröitynyttä käyttäjää. Mitä enemmän seuraajia, sitä suurempi vastuu. Selänne on Suomessa pitkän linjan esikuva, jonka tunnettuus on täysi sata ja joka on tullut tutuksi iloisena, avoimena ja anteliaana hahmona.

Siksi 28. heinäkuuta julkaistut viestit ihmetyttivät ihmisiä.

Selänne twiittasi Petteri Sihvoselle, entiselle jääkiekkovalmentajalle, näin: ”Harvoin kommentoin täysien luusereiden toimintaa, mutta Petteri Sihvosen tarjonta suomalaiselle urheilulle on jotain täysin arvotonta skeidaa.”

Kun nimimerkin takaa kirjoittanut toinen Twitterin käyttäjä uteli, oliko viesti todella Selänteen kirjoittama, vastaus kuului: ”Onko sulla muuten oikeaa nimeä vai vaan no balls?”

Tämä ja alempi laina I-S:n jutusta. 



Kun ihminen on ollut jääkiekon tähden julkisuudessa jo kolmisenkymmentä+ vuotta, ja saavuttanut alallaan merkittäviä, jopa legendaarisia ansioita, on hänestä syntynyt kuva kerrassaan mestarillinen. Nyt kun jääkiekkoilijamme on jo jonkin aikaa ollut jääkiekosta eläkkeellä, on hänen persoonansa ja tekemisensä avanneet kaikelle kansalle kuvan, joka suomalaiseen tyyliin on   - perusmoukka. Somessa ajoittaiset sekoilut mennevät alkoholin piikkiin, mutta se että mies paljastuu trumpistiksi ja itsekin idolinsa tavoin levittää kyseenalaisia faktoja, alkaa jo olla astetta ketun ulosteisempaa toimintaa!! Kun suomalainen peruskoulun tietomäärä (vastaa jenkkien 12 vuotta, vähintään) onnistutaan aivopesemään pois niin voidaan todentaa ympäristön suuri vaikutus ihmiseen (ajattelin että tästäkin paskajutusta saa sen hopeareunuksensa, vähän oikeaksi todentunutta tietoa).



JOKEREITA ajatellen herää väistämättä kysymys, onko Selänne sittenkään oikea henkilö seuran keulakuvaksi.

Tuoreet twiitit palauttivat mielen Selänteen aiemman kompuroinnin somen syövereissä. Vuonna 2016 hän hämmensi maahanmuuttovastaisilla twiiteillään ja väitti ystävänsä alaikäisen tyttären joutuneen turvapaikanhakijoiden joukkoraiskaamaksi. Ylen selvityksen mukaan tarinan todenmukaisuus oli kyseenalainen.

Selänne on myös kertonut julkisesti tukevansa Donald Trumpia, joka puolestaan on valehtelullaan sysännyt Yhdysvallat lähes sisällissodan partaalle.

 


Se että on sensei yhdessä asiassa ei todellakaan takaa ihmisen tolkullisuutta, kokonaiskuva saattaa olla häiritsevän erilainen kuin se joka on vuosien saatossa muodostunut omaan päähän. Huomaa että se kuva mikä päässä on, on rakentunut hyvin pienelle joukolle asioita, maitomainoksen miehestä ei heti tule mieleen että viisikymppisenä tämä sama jätkä sekoilee somessa.

Eikä tämä toinenkaan tunnu kovin tolkuissaan olevan, mokoma oligarkkien sätkynukke, varmasti teki hyvän tilin silti!! 



 Kurri on ilmaissut halunsa jatkaa Jokereissa. Hän ei koe tehneensä mitään väärää, mikä osoittaa joko täydellistä sinisilmäisyyttä tai piittaamattomuutta.


 

Molemmista on jenkkilässä kasvanut ympäristön vaikutteista johtuen kovin kapitalistisia kusipäitä jotka eivät jenkkien itsensä tapaan tajua olevansa norsu posliinikaupassa, röyhkeä ja piittaamaton, käytöstavoiltaan bully(kiusaaja). Siellä se kuuluu normaaliin elämään kun tavoitellaan sitä amerikkalaista vitun unelmaa. Euroopassa sitä taas siedetään vain ydinasepelotteen tähden (tai no, kai täälläkin jenkkifaneja, trumpin kannattajia tms. on mutta sanoisin silti että eurooppalaiset osaavat käyttäytyä paremmin kuin jenkit). Tietämättömyys tekee aina vaikutuksen kun tapaa ulkomailla perusjenkkejä.

Kun on jääkiekkosenseiksi onnistunut pääsemään niin mitäs jos Selänne/Kurri, tekisitte sitä mitä te oikeasti osaatte, ja jättäisitte muut muiden asioiden senseille. Sitä kutsutaan toimivaksi, onnistuneeksi tiimipelaamiseksi, kun jokainen keskittyy omaan tekemiseensä jossa on tunnetusti hyvä. Toki on hyvä opetella uutta ja laajentaa horisonttia, saattaahan sitä kyllästyä erikoisalaansa. Mutta se kannattaa siis ensin opetella, sitten vasta huudella ja toimia.



- Se on sillä sensei, sanoi mestari ja otti pitkät!



Mukavaa alkanutta viikkoa, joko haistatte syksynilmassa? 

...nuuh..nuuh...




sensei Sus' 

(ylesisensei, tiedän lähes kaikesta vähän, mistään en tiedä kaikkea, ja tuokin on liikaa sanottu. Mites esikuntasensei? heh.. . Näin sitä vain itse itsensä nimittää senseiksi, olen minä aika kova jätkä.. tai sitten vain entistä huuruisempi sekoboltsi, susiluuloinen epätosi*), kokolailla hämmentävän keitoksen kokki ja guru, suomalainen keittiöshamaani.. nyt tuli hyvä termi!!; Joo, olen keittiöshamaani!! Ji-h..ei käy tähän..hmm.. Wu-huu!!)

*)en tiedä mitä tuo tarkoittaa mutta kuulostaa hyvältä? heh..



Mielipiteitä saa, ja pitää olla, mutta käytöstavat, eurooppalaiset, pitää muistaa!!

Jyrki Lehtola oli kolumnissaan viime perjantaina samoilla pohdinnoilla kanssani, tämä postuas taasen on kirjoitettu ennen tuota kolumnia, mahtui julkaisujonoon vasta nyt;)

MILLOIN oli se hetki, kun päätimme ottaa Teemu Selänteen ajattelijana vakavissamme? Olimmeko humalassa, oliko Jumala kuollut, sedät vaienneet, tädit nukkumassa ja ajattelimme, että kenties tuon perässä voisi kulkea, on se sentään kaikkien aikojen paras suomalainen maalintekijä NHL:n runkosarjassa.


Lehtolan kolumni 



Shinedown - Bully




4 kommenttia:

Timo Kyttä kirjoitti...

Asiaa! Ei se yhden alan mestarillisuus luo mitään kaikkien asioiden asiantuntijaa, mutta ehkä sitä itse kuvittelee niin. Tai voihan olla ettei edes kuvittele ja vika onkin mediassa, kun antaa liikaa painoarvoa sanomisille vain sen statuksen takia. Toki niillä on epätoivoa saada joka päivälle porukkaa lukemaan juttuja ja jakamaan niitä, joten ehkä tos on sellanen Matti Nykäs-efekti, että sopivalla nimellä saadaan aina pöhinää aikaaseksi.

Sus' kirjoitti...

Osa on klikkiotsikoita juu vaan silti..;)

Pöllö kirjoitti...

"Olen suuri sankari, minulla on kaikki.." Mikä?
Pitäisi olla ymmärrys (joka ehkä minulta puuttuu, pahoittelen, ihan vain näin maalaiseksi taantunut), että lapset, nuoret pitävät vieläkin näitä sankareita esikuvinaan, suurina jääkiekkoilijoina jonkalaisiksi haluaisivat tulla.
Ei tarvitse olla maitomannekiini, mutta voisi olla esimerkkinä mm. siitä, miten aikuinen ihminen käyttäytyy toista ihmistä kohtaan julkisesti.

Sus' kirjoitti...

Asiaa Pö-Lö!!

Abort! ABORT! Attension citizen do not panic but listen...

 Olin Naamakirjassa, noin reaktioajalla siis eliabout 330 millisekkaa, sharp!,..ish.. , siitä tunteesta että: - ..  olen taas tässä, istun, ...