09 elokuuta 2022

Vanhuus kolisee kuin raitiotievaunu

 

Kuvan lainasin täältä.






Kysyn vaan


Kuluneet luut, nivelet niin väsyneet

Tukirankani tukkoinen,


    ..kuin nokka keväisin!


Vaivaa kivut, pillerit sumentaen

Todellisuus sumuinen


    ..kuin aamun pellot harsoiset..


Rautani ruosteessa, rattaat kuivuneet

Kilisten, kolisten vaivoineen


    ..mies etenee raahautuen.


        Tämäkö elämää laadukasta,

            elämisen arvoista?


Nimimerkillä - Sattuu ja vituttaa

Sus'310722



Sellainen ikääntymisen kuvaus...eh..hehee..




Sus'

6 kommenttia:

Outi kirjoitti...

Kipujen kanssa eläminen on piinaavaa, jos ne ovat kroonisia. Harva niiltä säästyy, kun ikää alkaa karttua. Joka päivä johonkin sattuu täälläkin. Mottoni on kuitenkin, että "periksi ei anneta". Jos en pysty juoksemaan, kävelen. Jos en pysty kävelemään, niin konttaan. Jos en pysty konttaamaan, niin ryömin. Sitten jos en enää siihenkään pysty, niin olen joko todella sairas tai sitten kuollut. Tsemppiä!

Pöllö kirjoitti...

Kun aamulla herätessä johonkin sattuu, jostakin kolottaa, tiedän olevani hengissä ;)

Sus' kirjoitti...

Outi: Itseä ketuttaa kun Suomen meno on että ei saa jöäädä koukkuun lääkeisiin eli jos särkee niin silti se aika kuinka kauan olet niitä särkylääkkeitä syönyt, ratkaisee sen saako niitä lisää. ihan perseestä. miksi ihmeessa pitäsi kärsiä, en ole koskaan ymmärtänyt. Turha kipu ei jalosta, ainoastaan vituttaa.

Pöllö: Tiedät olevasi helpomminkin hengissä...kysyt uMrsulta siinä vieressä että jokos olen kuallu? ;DD

Pöllö kirjoitti...

Mursu ei välttämättä oo vieressä, kun se nousee aikasemmin kun mä :D Tai jos se nukkuu, niin en viitti tommosen pikkujutun takia sitä herättää ;)

Tuohon lääkekoukkuun jäämiseen.... Mursu on kärsiny olkapääsäryistä yli 20 vuotta. Ihan pelkkä parasetamol ei siihen auta, joten...no, lue rivien välistä :)
Vaan mitäpä luulet, millaisia lääkkeitä minä oon syönyt 10 vuotta? Tällä hetkellä neljän eri lääkkeen coktail ja tän kymmenen vuoden aikana on kokeiltu muutamaa muutakin, ennen kuin löytyi kutakuinkin oikea lajitelma.
Mitä mieltä on tohtori Sus', voinko lopettaa syömisen kertaheitolla? Nii-in, sitä minäkin.

Eli annetaan ihmisten kärsiä kivusta - kipu on subjektiivinen käsite, vai miten se oli? - ettei vaan kukaan jää koukkuun lääkkeisiin.

JK. Niin, Mursu nousee siks aikaisemmin kuin mä, kun niitä olkapäitä särkee ja mä nukun siks pitkään kuin tukki, kun "iltapala" on 9 epipilleriä + 2 vitamiinia :D

Outi kirjoitti...

Tuo mitä sanoit särkylääkkeiden saamisesta, on totta. Itsekin joudun käyttämään kolmiolääkkeitä muutamiin juttuihin ja aina kun resepti on tyhjä, vähän jännittää, että saanko lääkkeitä lisää... Moni lääkäri pyrkii tarjoamaan "miedompaa" vaihtoehtoa, mutta kun ei ne auta! Enkä todellakaan napsi särkylääkkeitä joka päivä, mutta jos iskee järkyttävä migreeni, niin ei siihen pelkkä Ibumax tepsi, on saatava vahvempaa. Ja jos kipu on jatkuvaa, niin kyllä siihen pitää saada myös jatkuva apu, vaikka sitten jäisikin "koukkuun" johonkin lääkkeeseen. Elämän laadun kai pitäisi ratkaista. Eri asia on, jos joku vetää jotain nappeja ihan vaan huvikseen.

Sus' kirjoitti...

Tuo on juuri sellainen pysyvä silloin tällöin -tila joten minun näkökulmasta sinulla pitäisi aina olla se respa valmiina. eihän tilanne tule muuttumaan ennenkuin joku keksii että mikä se koko migreenoikein on, sekin kuuluu näihin aivosähköhäiriöihin joista ei epilepsian tavoin oikestaan tiedetä juuri yhtään mitään. se vähä mitä tiedetään on että jotkut lääkkeet tepsii joillekin, toiset toisille , mitään yhteistä nappia ei ole kun ei ole yhtä ja saamnlaista migreeniäkään. mutsi kärsi kans, stressi laukaisee, ja liian hyvä tai liian huono fiilis myös.. .

Pelin historiaa..

Areenan sivu lle, hyvä dokumentti Monopoli n historiasta, kuinka kaikki onkin toisin kuin aina on sanottu olevan, ja sitkeästä taistelusta t...