12 elokuuta 2022

Ny metallii!

 Eli siis nu-metallia satakuntalaisittain ;D Termi lienee median keksimä, ensimmäisen aallon nu-metallistit ei tykkää termistä yhtään. Ensimmäinen lienee ollut Korn, 1990-luvun alussa. Papa Roach ja Disturded joiden tiettyjen levyjen tietyistä biiseistä tykkään, tulivat 2000luvun alussa. 



Nu metallin ominaispiirteisiin kuuluvat matalalle viritetyt kitarat ja bassokitara, raskaat ja junnaavat riffit. Monien nu metal -yhtyeiden tyylissä on vaikutteita rap-musiikista. Nu metal -riffit ovat yksinkertaisia, synkkiä ja niitä toistetaan paljon kappaleen aikana.


 

Se mikä tekee musasta hyvän, tekee siitä myös minulle pidemmän päälle tylsää, eli toisto ja biisien välinen, vähäinen eroavuus. Vaan jotkin biisit ihan mielettömän hyviä. Musassa jos missä, voi poimia rusinat pullasta, itsellä on monta kuunneltua bändiä joilla on minun makuun vain yksi hyvä biisi. Yleensä se on hitti ja erilainen kuin bändin tuotanto, tai kuten näissä samanlaisuus-bändeissä, ne timantit. Sujeksen*) junttausmusaa, sitä mitä toistetaan lähes samanlaisena biisistä toiseen on AC/DC. Myös konehutussa itse saavutettava olotila ohittaa prioriteettia  biisin arvon, eli kunhan biisi vain toimii mentäessä kohden tavoitetta, riittää että se on riittävän hyvä ;) istuu linjaan.

*)olen näemmä antanut itselleni uuden lempinimen, Sujes :P Taas tuollainen jota on kiva taivutella ;D


Kevyempää linjaa edustavat Nickelback ja vaikkapa 3 Doors Down, edellisten ja alkupään väliin mahtunee esim. Live jolla on molemman tyylisiä, raskaampia kuten Throwing Copper ja keveämpiä melodioita (radiosoittoa varten, Amerikassa erittäin iso asia) kuten  Dolphin's Cry:


Live  - Dolphin's Cry

Suurin ja kaunein lienee Linkin Park jonka pomppumetalliksikin sanottu musa löi läpi ,ja ällikällä 2000-luvun alussa, joku In the End oli älytön hitti (kuuluu nykyään You tuben miljardin ylittäneiden kerhoon jossa ei kovin montaa kymmentä biisiä ole. Ehdoton ykkönen yli 4 miljardin toistolla Gangnam style -renkutus;)

Tässäpä spotify-soittolista, voi kuunnella pätkiä jos vaikka löytyisi jotain uutta musaa omaan kirjastoon;) Listalla niin isoja kuin pieniä hittejä, hittejä enivei.




Maailmaan mahtuu musaa ja genrejä, ostelkaa vanhemmat/mummut ja vaarit, jälkikasvulle, lapsikansalaisille, soittimia. Vaikka sitä ei staraksi tulisikaan, on soittaminen parasta puuhaa yksin, housut jalassa. Olen tosin alastikin soittanut.. ;DD Ryhmässä lähes ekstaattista toimintaa kun saa sen flow'n päälle, linnu lentämään, bändin lankeamaan loveen.. . Yesh!! yksi asia: soittaminen, esim kitaran, on hyvin lohdullista. Siihen voi myös purkaa kaiken vihan ja angstin, parempaa on räimiä kieliä, ja soittimesta mustaa räkää kuin hakata räät pihalle kavereista, toisista ihmisistä. Ugh ja Nih!


Sävelin suloisin toivottaa: 
Oi Kaunista ja Ihanaa viikonloppua!,


Sus'

2 kommenttia:

sami niilola kirjoitti...

Musaa ja genrejä on paljon. Hyvä niin, kaikille jotain.

Sus' kirjoitti...

Asiaa!

Pelin historiaa..

Areenan sivu lle, hyvä dokumentti Monopoli n historiasta, kuinka kaikki onkin toisin kuin aina on sanottu olevan, ja sitkeästä taistelusta t...