26 elokuuta 2022

Petrimaljasta berserkkipupuksi

 Syksyinen hämäryys sumuineen hiipi pelloille, iltaa kohden näky muuttui vilkasmielikuvituksellisilla aavemaiseksi. Yön vedettyä hupun auringon ylle, oli säkkipimeää kun pilvet lisäksi peittivät kuun kajon. Elokuun lopun vuorokauden vaihteessa, täyttyi pimeys oudosta rouskutuksesta ja ähinästä, sekä ajoittain kuuluvista, vaimeista paukahduksista.  Pielisniemisen viljelijäsuvun neliökilometrien kokoisen pellot olivat tänä vuonna pelkkää porkkanaa kylvetyt, sato-odotus lähenteli miljoonaa kiloa. Viimein isännän hieman hermoheikko, sysiuskovainen emäntä havahtui voimistuvien äänien kirjoon ja töni miehensä hereille:

  - Jotahi pahhoo tapahtuu..herrää Erkki, herrää hyvä mies, voe hyvä Luoja, auta meitä poloisia.. , alkoi tuttu messuaminen jonka yleensä laukaisi mitä pienin vastoinkäyminen. Tällä kertaa isäntä kuitenkin itsekin havaitsi oudot äänet, ja nousi ylös, vetäen päälleen aamutakin, tohvelit jalkaan ja haulikon hirvensarvista kainaloon: - Mie käyn kahtomassa..mitä lie hirviä pelloilla...ole siinä noitumatta nainen!! Kivahtaen mies siirtyi tuvan kautta portaille, ja sulki oven päästäkseen eroon uudelleen alkaneesta messuamisesta. - Tuon höperön kanssa...männöö joku päivä hermot.. , -kele..


Isäntä vaikeni, asteli pellon reunalle ja tähyili pimeään. Pelko kylmensi perseensä, ja hakiessaan valonheitintä korjaamosta, hän aukaisi haulikon varmistaen että se oli ladattu. Hän myös taputti taskua johon oli ottanut kourallisen panoksia, ladaten itseensä niiden antamaa turvaa. Jatkoroikka riitti juuri sopivasti, ja viiden tuhannen watin loisto heläytti yöhön miniauringon, paljastaen kauhistuttavan , ilmestyskirjamaisen näyn: tuhansia järkyttävän kokoisia pupuja, silmät punaisina raivosta loistaen kuin polkupyörän takavalot, nuo petomaiset jänisolennot rouskivat liki nostovalmiita porkkanoita hirmuista vauhtia. Niiden isot leuat, joissa oli tavallista pidemmät ja terävämmät hampaat, olivat kuin oksasilppurit. Samaan aikaan noiden berserkkipupujen perästä lensi ajoittain läjä huonosti sulanutta porkkanamassaa, papanat olivat liki oransseja, pilkuttaen koko pellon oikean puoliskon. Tästä johtui kuultu pauke, kuin kirkonkellot  pupujen peput paukahtelivat rytmissä . 

- Voihan Konevitsa, pääsi isännältä. Tämä oli hänen raskain kirosanansa joten voimme päätellä sisässään vallinneen myllerryksen voiman. Isännän silmien edessä pupudivisioona valmistautui kääntymään, ja jatkamaan pellon tuhoamista.  Haulikko paukahti, ja lähimmät kolme pupua saivat susihaulit ruhoonsa, heittäen henkensä. Ällistyneenä isäntä katseli kuinka muut söivät ruhot jatkaen matkaa!  Hän ei huomannut kuinka sivusta lähti noin viidenkymmenen pupun joukko, suunnaten suoraan kohti. Kun hän viimein aisti liikkeen silmänurkastaan ja kääntyi, hän ehti laukaista toisen piipullisen, surmaten kaksi päälle käyvää jättijänistä. Seuraavat hetket jätän armeliaasti kuvaamatta. Lopputulos oli kuitenkin kasa poissyljettyjä luita ja pahoin runneltu haulikko. Piipusta oli jopa puraistu pieniä paloja pois!


Aamuun mennessä tuho oli täydellinen, ja paikalle lopulta hälytetyt sotaväen joukot saivat ajettua puput aidatulle alueelle jossa ne kansanterveyslain nojalla, ja pääministerin mahtikäskyllä, määrättiin tuhottaviksi. Everstiluutnantti von Kääkström (lieneeköhän sukua tuntemalleni eversti Kääkströmmille, hmm...) määräsi joukot asemiin ja komensi: 

- Lataa, varmista... Tulta!! 

AK-47:n suomiversio, RK-62, alkoi naksuttaa sarjatulella papattaen. Kertaa kolmesataa, eli pataljoonallinen valan vannoneita, vapaaehtoisia, asevelvollisuuttaan täyttämässä olleita varusmiehiä, avasi tulen käskystä ja kymmenisen tuhatta petopupua sai surmansa hetkessä. Teko saattaa kuulostaa julmalta eläinsuojelullisesta näkökulmasta mutta tässä tapauksessa yksikään eläimien oikeuksista huolehtiva r.y. ei sanonut sanaakaan toimeenpantua päätöstä vastaan.


  - Berserkkipuput eivät ole eläimiä, ne on jotain muuta... ööö..., täysin luonnotonta, ihmisen pahuuden ilmentymiä joten niiden terminointi mahdollisimman nopeasti on prioriteetti, luonnehti Porkkanoita Pupuille r.y.n toiminnanjohtaja, Lauri Susiniemi. Tutkimusten edetessä paljastui mitä iljettävin ja moraalittomin salajuoni, suorastaan ludlumilaiset mittasuhteet saanut voitontavoittelu. Kuukauden kestäneissä tutkimuksissa päädyttiin todennäköisiin syyllisiin, ja pidätykset suoritettuaan, sekä kuulusteltuaan pidätettyjä noin kahden viikon ajan, poliisiviranomaiset ilmoittivat selvittäneensä jutun, ja siirtävänsä sen syyttäjälle. Poliisiylijohtajapäällikkökenraali Kauko-Timo Kyttärinpelto, totesi Ylen haastattelussa seuraavaa:

 - En ole urani aikana törmännyt mihinkään lähellekään vastaavaa, puhumattakaan jutun iljettävistä puolista..(herkistyy pyyhkäisten nopeasti kyyneleen silmäkulmastaan)..Syytetty on syyllistynyt raha motiivinaan dna:n muunteluun, tieteellisesti epäeettisien keinojen ja täysin eläinten oikeudet kumoten, ja "luonut" kuin Luojaa, kaikkivaltiasta matkien, jotain äärimmäisen julmaa ja irvokasta. yhdessä useiden lääketieteen hylkiöiden kanssa jotka kaivoivat esiin alunperin Albanialaisten armeijan eläinosaston jalostuskokeet ja toisintivat ne muunnellen lopputulosta alkuperäistä raivoisammaksi ja sen sijaan että berserkkipuput, eli Beepeet, olisivat tappaneet ihmisiä, prioriteettinä, ne jalostettiin syömään porkkanoita kymmenkertaisella nopeudella, ja kun suolistoa lyhennettiin rajusti, porkkanat myös ulostuivat pikaisesti. Heihin istutettiin maailmanlopun nälkä -nimellä kutsuttu geenimanipulaatio joka sai kantajan syömään itsensä hengiltä. Kaiken tarkoitus oli, ja kuten näimme, tehokkaasti niin tapahtui, tuhota porkkanasato tietyltä alueelta. Kun sotilaat olivat  terminoineet Beepeet, ja aurinko nousi, huomasivat he erään Beepeen olevan vielä hengissä, olleen vain tajuton. Kun se nousi ylös auringonvaloon, se siristeli hetken silmiään ja samalla sen sydän ... yksinkertaisesti sanottuna...räjähti. Ei niihin oli myös geneettisesti rakennettu itsetuhomekanismi.


Tämän enempää en tässä vaiheessa voi kommentoida, enkä vastaa myöskään kysymyksiin. Kiitän mielenkiinnosta, sanoi Pyjpk Kyttärinpelto, kadoten sulkeutuvan oven taa, nyyhkäysten viimein purkautuessa tuon ylen eläinrakkaan poliisin rinnasta. Toimittajat ryntäilivät hetken uutisen kiihottamina sinne tänne, kunnes järki sai sijaa, ja puhelimet kuumenivat. 

Seuraavaan iltapäivään mennessä Ilta-Pulun Viesti oli onkinut selville, erään puolustusvoimain syväkurkun avittamana seuraavaa:


Porkkananviljelijä Teuvo Tuulispäätä epäillään pääsyylliseksi Porkkanasalaliitossa!!

Pielisniemeläistä Teuvo Tuulispäätä epäillään ns. Porkkanasalaliiton päätekijäksi, organisoijaksi, harmaaksi eminenssiksi ja rahoittajaksi. Hänen työllistämänsä porkkananpoimijat, neuvostoaikaisen Albanian eläneet vanhemmat henkilöt, jotka entisessä elämässään olivat armeijan palveluksessa olleita tutkijoita, tiedemiehiä, paljastivat taustansa Tuulispäälle eräässä vodkanhuuruisessa iltamassa jonka jälkeen Tuulispää sai idean porkkanasadon tuhoavasta pupusta. Tiedemiehet innostuivat pikkuhiljaa asiaan ja Tuulispään lupaamat Suomen kansalaisuudet, asunnot ja rahakorvaukset käänsivät lopulta koko ryhmän päät. Kymmenen innokasta tutkijaa siirrettiin pikapikaa tilan toisessa päässä sijaitsevaan vanhaan päätaloon jossa asuva nykyisen isännän isoäidin äiti, yli satavuotias tervaskanto vielä keuhkot pihisten eli, nuortui silmissä miesjoukon pelmahdettua jo vuosia kestäneeseen, kohtuu yksinäiseen elämään. Ainoana sukupolvensa elossa olevana hän oli omakohtaisesta halusta erakoitunut, vaan jo pidemmän aikaa oli miettinyt, että josko sitä hankkiutuisi sivistyksen pariin, vaan sosiaaliset albanialaiset tulivatkin hänen luo! Yhtäkkiä elämänsä oli jälleen elämisen arvoista. tämä selittää myöskin sen, miksi hän ei aiemmin kiinnittänyt miesten puuhiin huomiota. Palaamme tähän myöhemmin.


Navettaan oli rakennettu kalliilla, rahaa säästämättä, laboratorio jossa albanialaiset muokkasivat vuonna 1984 valmistunutta tutkimusta jonka perusteella oli tehty pieni koe-erä, viisi kappaletta, ns. tappajakaniineja. Geenimuunnellut kaniinit olivat kuin Monty Pythonin elokuvasta Hullu maailma (engl. Monty Python and the Holy Grail) ja Tuulispään kertoman mukaan albaanit olivat saaneet idean nimenomaan Albaniaan salakuljetetusta, vhs-nauhalle kopioidusta elokuvasta.  Yöhön irti laskettuina tappajapuput olivat kliinisissä kokeissa, siis nuo viisi kpl, onnistuneet surmaamaan 8 tunnin pimeyden aikana noin tuhat henkilöä. kyseiset henkilöt olivat noin neliökilometrin kokoisella alueella, keskitysleirillä, ollen hallitukseen vastaisia, poliittisia vankeja joita oli leirissä tuolla hetkellä noin kolmisen tuhatta. 200 per pupu, jaettuna 8, tekee 25 hlöä tunnissa, eli vähän yli kaksi minuuttia per hlö. lienevät olleet tuskaisia sekunteja, mietti Tuulispää ääneen kerran jolloin eräs albanialaisista kysyi että haluatteko nähdä? Olemme digitoineet muutamia vanhoja vhs-kasetteja? Tuulipään kertoman mukaan hän oli oksentanut jo kolmen kymmenen sekunnin jälkeen ja kärsii vieläkin öisistä painajaisista.


Caerbannockin Jänis, nk. Tappaja-Jänis, Killer Rabbit.



Vajaassa kahdessa vuodessa, viime syksynä, albanialaiset olivat saaneet jalostettua ja monistettua divisioonallisen Beepeitä eli 10 000 kpl. Sen verran niitä tarvittiin tuhoamaan porkkanaviljelijä Tuulispään pahimman kilpailijan, Erkki Pupumäen porkkanasato. Beepeet laskettiin irti ja lopun tiedämmekin - noin miljoonan kilon sato tuhoutui viimeistä porkkananvartta myöten..

Ilta-pulun Viesti seuraa tilannetta ja raportoimme välittömästi lisätietoja saatuamme, seuraa meitä netissä, osta päivän Pulu, myynnissä R-kioskeissa, sekä päivittäistavarakaupoissa kautta maan.

Me emme paskanna niskaasi, me paljastamme kuka niin tekee!! Ilta-Pulun Viesti jokaisessa lehtikioskissa kautta maan!!


*****


Sellaista hupailua, kylläpä oli kiva flow-tila kun kirjoitin. Lähti koko stoori ihan ilmasta... , ja lapasesta.



Sus'



Uutta Mekakuoloa - Soldier on!
Kyllä tämä aina Metallikakan pieksee!


2 kommenttia:

sami niilola kirjoitti...

Megatetti pitääkin kuunnella jossain vaiheessa. Monty python ja jänis toimii.

Sus' kirjoitti...

Jänis on ehdoton, siinä missä Musta Ritarikin ;)

Pelin historiaa..

Areenan sivu lle, hyvä dokumentti Monopoli n historiasta, kuinka kaikki onkin toisin kuin aina on sanottu olevan, ja sitkeästä taistelusta t...